Liga prvakov

Bo Borussia ostala na vrhu, ali bo tako kot v lanskem finalu prevladal Real?

Madrid, 22. 10. 2024 16.44 | Posodobljeno pred 53 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še nekaj ur nas loči od ponovitve lanskega finala nogometne Lige prvakov med Real Madridom in Borussio Dortmund. Španci in Nemci se bodo po le štirih mesecih znova pomerili, a tokrat v tretjem krogu ligaškega dela tekmovanja. Nogometni spektakel, ki bo odigran na stadionu Santiago Bernabeu boste lahko v živo gledali na Kanalu A in VOYO, s studijskim delom, v katerem se bo Sanji Modrić pridružil Zlatko Zahovič, pričnemo ob 20.30.

UEFA Liga prvakov: Real Madrid – Borussia Dortmund
UEFA Liga prvakov: Real Madrid – Borussia Dortmund FOTO: VOYO

Real Madrid, ki bo lahko računal na domačo podporo, je v drugem krogu Lige prvakov proti Lillu doživel prvi evropski poraz po 17 mesecih, a se trener najuspešnejšega moštva v Evropi Carlo Ancelotti s tem pretirano ne obremenjuje. Zaveda se, da ima njegovo moštvo predvsem zavoljo poškodb težave v obrambi, v fazi napada pa je zgodba povsem drugačna: "Ne prejemamo veliko zadetkov, ampak kljub temu nasprotnikom prepuščamo preveč priložnosti. Ko smo trdni in čvrsti, potem imamo velike možnosti za zmago, saj bomo slej kot prej dosegli zadetek."

Kylian Mbappe je z osmimi zadetki najboljši strelec Reala v aktualni sezoni
Kylian Mbappe je z osmimi zadetki najboljši strelec Reala v aktualni sezoni FOTO: AP

Pri tem bo ključen mož za Real Kylian Mbappe, o katerem je Ancelotti pred tekmo povedal: "Edino, kar zahtevam od Mbappeja, je, da dosega zadetke. Raje imam, da zabija gole kot ustvarja pritisk. Za nas se položaj osrednjega napadalca ni spremenil. Od njega želim enako, kot sem od Karima Benzemaja. To pa je, da se dobro postavlja in da je pripravljen pomagati pri hitri tranziciji takoj, ko osvojimo žogo." 

 

Predogled Real Madrid – Borussia Dortmund
Predogled Real Madrid – Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com

Real sicer v tretjem krogu ne bo mogel računati na poškodovane Davida Alabo, Daniela Carvajala in Brahima Diaza, pri gostih pa bodo tekmo zaradi poškodb izpustili Karim Adeyemi, Giovanni Reyna, Yan Couto in Julien Duranville, vprašljiva pa sta Niklas Süle in Gregor Kobel. Ne glede na poškodbe bo Borussia, ki jo od poletja dalje vodi Nuri Sahin, ki je svoj čas igral tudi za Real, poskusila ohraniti niz evropskih zmag in se obdržati na vrhu lestvice. A v Nemčiji rojeni Turek in njegova ekipa se dobro zavedajo, da jih v španski prestolnici čaka vse prej kot lahek izziv: "Zgolj pravi pristop ni dovolj, da preživiš proti Real Madridu. Na koncu koncev gre za evropske prvake. Potrebovali bomo vse, seveda tudi pravi pristop, ampak vse nam mora iti na roko, če želimo doseči ugoden rezultat."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Real Madrid – Borussia Dortmund in Leipzig –Liverpool
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlovenskiTROLLgoat
22. 10. 2024 17.29