Liga prvakov

Sahin se je ob povratku v Madrid spominjal dela z Mourinhem

Madrid, 22. 10. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nocoj se nam obeta nov spektakel na stadionu Santiago Bernabeu, ko bo madridski Real v okviru tretjega kroga ligaškega dela Lige prvakov gostil Borussio iz Dortmunda. Ponovitev finala lanske izvedbe najelitnejšega klubskega tekmovanja boste lahko od 20.30, ko pričnemo s studijskim delom, spremljali na Kanalu A in VOYO.

Nuri Sahin je na klopi dortmundske Borussie zamenjal Edina Terzića, ki je nemško zasedbo zadnjič vodil prav v finalu lanske izvedbe Lige prvakov proti Real Madridu in izgubil z 0:2. Sahinova Borussia trenutno v nemški Bundesligi zaseda sedmo mesto, medtem ko je med evropsko elito po dveh zmagah na vrhu ligaške lestvice. 

V Nemčiji rojeni Turek je del kariere prebil tudi v Madridu, kjer pa se nikakor ni naigral. V treh letih je zbral zgolj štiri nastope, kljub temu pa se dobro spominja igranja pod taktirko karizmatičnega Joseja Mourinha, od katerega se je mnogo naučil. 

"Nikoli ne bom pozabil govorov Joseja Mourinha med polčasom. Na lastne oči sem videl, kako lahko trener priigra zmago v slačilnici, še posebej, če se stvari v prvem polčasu niso odvijale po načrtih," je povedal Sahin, ki mu gostovanje v Madridu veliko pomeni.

Jose Mourinho in Nuri Sahin
Jose Mourinho in Nuri Sahin FOTO: AP

"Privilegij se bo vrniti na ta stadion. Veliko mi pomeni. Vedno sem sanjal, da bom zaigral za Real. Tukaj v Madridu je bil rojen moj sin. Ta kraj bo vedno nekaj posebnega ne samo zaradi nogometa, ampak tudi zaradi moje družine," pravi 36-letnik, ki je trenersko pot pričel pri Antalyasporu. 

Kljub globoki čustveni povezavi z Madridom pa se trener Borussie zaveda, kakšen izziv čaka njega in njegove varovance. "Zgolj pravi pristop ni dovolj, da preživiš proti Real Madridu. Na koncu koncev gre za evropske prvake. Potrebovali bomo vse, seveda tudi pravi pristop, ampak vse nam mora iti na roko, če želimo doseči ugoden rezultat."

Ob tem Sahin dodaja: "Igrali bomo kolektivno, ne bomo ciljali zgolj na to, da zaustavimo dva njihova izjemna posameznika, ampak celotno ekipo. Držati moramo skupaj. Želimo se soočiti z Madridom, igrati svoj nogomet. Moramo biti pogumni, dobro smo začeli to tekmovanje in tako želimo tudi nadaljevati."

V špansko prestolnico sicer niso pripotovali Karim Adeyemi, Yan Couto, Julian Duranville in Giovanni Reyna, ki so poškodovani. Bosta pa med kandidati za igro po besedah turškega stratega Niklas Süle in Gregor Kobel, ki sta bila pred tem vprašljiva.

Predogled Real Madrid - Borussia Dortmund
Predogled Real Madrid - Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.