Nogomet

Mbappe utišal kritike, Vinicius zagotovil zmago Realu

Madrid, 19. 10. 2024 23.14 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Reala so v 10. krogu španskega prvenstva v Vigu zmagali z 2:1. Po sedmi zmagi so se po točkah izenačili z vodilno Barcelono, ki bo v nedeljo gostila Sevillo.

Ekipa iz španske prestolnice je v Galiciji povedla v 20. minuti po močnem in natančnem strelu francoskega zvezdnika Kyliana Mbappeja z 20 metrov. Celta je izenačila v 51. minuti, po kombinirani akciji in podaji Oscarja Mingueza z desne strani je zadel Šved Williot Swedberg. Real je bil v 66. minuti znova v prednosti, po globinski podaji hrvaškega veterana Luke Modrića je hitronogi Brazilec Vinicius Junior zadel za končnih 2:1.

Athletic Bilbao je doma zanesljivo premagal Espanyol s 4:1. Za baskovsko ekipo je dva gola dosegel Inaki Williams (28., 30.), po enega sta prispevala Dani Vivian (6.) in Alex Berenguer (55.). Častni zadetek za katalonsko ekipo je v drugi minuti sodnikovega podaljška dosegel Alvaro Tejero.

Vinicius Junior in Kylian Mbappe
Vinicius Junior in Kylian Mbappe FOTO: AP

Betis je z goloma Brazilca Vitorja Roqueja (7.) in Argentinca Chimyja Avile (73.) v Pamploni slavil z 2:1, za domačo ekipo je zadel Lucas Torro (59.). Real Socieddad je v Gironi dosegel tretjo zmago v sezoni, strelec edinega gola je bil španski reprezentant Mikel Oyarzabal (44.).

Valladolid je na petkovi uvodni tekmi kroga v gosteh premagal Alaves s 3:2.

V nedeljo bo madridski Atletico slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka gostil Leganes, drugi pari pa so Mallorca - Rayo Vallecano, Villarreal - Getafe in Barcelona - Sevilla. V ponedeljek bo sklepna tekma 10. kroga, predzadnja Valencia bo gostila zadnjeuvrščeni Las Palmas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 10. krog:

Petek, 18. oktober:

Alaves - Valladolid 2:3 (1:1)

Sobota, 19. oktober:

Athletic Bilbao - Espanyol 4:1 (3:0)

Osasuna - Betis 1:2 (0:1)

Girona - Real Sociedad 0:1 (0:1)

Celta Vigo - Real Madrid 1:2 (0:1)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.