Liga prvakov

Nasveti za tretji krog Lige prvakov – čas za aktivacijo čipov?

Ljubljana, 22. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 4 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
2

Po reprezentančnem premoru se vrača elitna Liga prvakov, z njo pa tudi Uefina igra Fantasy Football. Pred nami je tretji krog najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, pred katerim se številni 'Fantasy trenerji' soočajo z vprašanjem, ali aktivirati kakšen čip ali ne. Za vas smo pred novim krogom Lige prvakov, ki bo postregel s številnimi zanimivimi obračuni, med drugim tudi z dvobojema Real Madrida in Borussie Dortmund ter Leipziga Benjamina Šeška in Liverpoola, pripravili nekaj nasvetov.

Uefin Fantasy Football
Uefin Fantasy Football FOTO: Uefa

Pred začetkom tretjega kroga igre UEFA Fantasy Football je v naši ligi (Pro Plus Fantasy, koda za ligo: 'Qob4Tn') že več kot 900 uporabnikov. Najboljši posameznik je doslej zbral 253 točk (besinho team). 

VRATARJI

Po uvodnih dveh krogih je med elito pet ekip, ki še niso prejele zadetka – Bayer Leverkusen, Aston Villa, Manchester City, Inter Milan, Atalanta in Arsenal. Na drugi strani so štiri moštva, ki še niso dosegla zadetka – Bologna, Šahtar, Salzburg in Young Boys. Prav Arsenal, ki v zadnjih sezonah na račun taktičnih zamisli Mikela Artete slovi tudi po čvrsti obrambi, gosti ukrajinsko zasedbo, ki med elito stežka dosega zadetke. Podobna situacija je tudi na dvobojih Aston Ville in Bologne ter Young Boysov ter Interja. 

David Raya
David Raya FOTO: AP

Po tej logiki tako dobro izbiro med vratarji tudi tokrat predstavljajo David Raya (5,6 milijona), Yann Sommer (5,5 milijona) in Emiliano Martinez (5 milijonov), prav omenjena trojica pa je v vratarski konkurenci doslej zbrala največ točk. Lastniki Michela Di Gregoria (4,5 milijona) bodo skoraj zagotovo posegli po zamenjavi, saj Juventusov čuvaj mreže zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel ob zmagi proti Leipzigu (2:3), tokrat ne bo smel igrati. 

Liga prvakov se vrača na Kanal A in VOYO. Nocoj bo na sporedu špansko-nemški dvoboj med dvema nogometnima velikanoma Real Madridom in Borussio Dortmund, v sredo pa bo Leizpig Benjamina Šeška gostil Liverpool. Pred obema tekmama boste lahko spremljali tudi dogajanje v studiu, kjer začnemo ob 20.30 in bo polno zanimivih vsebin. 

Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool
Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool FOTO: Kanal A

BRANILCI

Tudi pri branilcih bodo za tretji krog osrednje tarče nogometaši Arsenala, Interja in Aston Ville, prav tako pa tudi člani Bayerja ter Cityja. Med vikendom je sicer moral igrišče zaradi poškodbe predčasno zapustiti Francesco Acerbi (4,6 milijona), ki sicer predstavlja najugodnejšo pot v obrambo nerrazzurov, zato se trenutno zdi, da je najboljša izbira Interja Alessandro Bastoni (5,5 milijona). 

Francesco Acerbi se je poškodoval na srečanju z Romo.
Francesco Acerbi se je poškodoval na srečanju z Romo. FOTO: Profimedia

Pri Arsenalu sta daleč največ točk doslej zbrala standarna člana osrednje zadnje linije Gabriel (5,5 milijona) in William Saliba (5,5 milijona). Tudi Rico Lewis (4,6 milijona), ki mu Josep Guardiola v letošnji sezoni namenja veliko igralnih minut tako na položaju vezista kot tudi desnega bočnega branilca, predstavlja zanimivo izbiro, ko bodo meščani gostili praško Sparto. 

Gabriel in William Saliba
Gabriel in William Saliba FOTO: Profimedia

Vsekakor pa ne gre pozabiti tudi na Jeremieja Frimponga (5,6 milijona), ki bo z Bayerjem gostoval pri Brestu, in Alexandra Baha (5 milijonov), ki bo z Benfico gostil Feyenoord. Oba sta doslej zbrala 20 točk, kar je največ med branilci. 

VEZISTI

Lamine Yamal (7,5 milijona) je igralec, ki ga ima v svojih ekipah kar 63 odstotkov vseh 'Fantasy trenerjev', toda krilnega napadalca Barcelone čaka težko gostovanje pri Bayernu iz Münchna, zato tokrat ne predstavlja ravno najboljše izbire. Precej več možnosti, da zablesti v tretjem krogu, gre tako pripisati Florianu Wirtzu (7,6 milijona), ki je doslej med vezisti zbral drugo največje število točk in bo gostoval pri Brestu. 

Florian Wirtz
Florian Wirtz FOTO: AP

Več točk od mladega Nemca je zbral zgolj Karim Adeyemi (sedem milijonov), ki pa ima težave s poškodbo, poleg tega pa Borussio čaka zahteven izziv v Madridu na stadionu Santiago Bernabeu. Med zanimivimi kandidati za tretji krog je še Ademola Lookman (6,5 milijona), ki bo z Atalanto gostil Celtic, ki je v drugem krogu prejel kar sedem golov. 

NAPADALCI

Ko govorimo o napadalcih, nikakor ne moremo mimo Erlinga Haalanda (11 milijonov), ki bo imel proti Sparti iz Prage novo priložnost, da še dodatno izboljša svoj neverjeten strelski izkupiček, tudi nasploh pa ima City izredno ugoden razpored do osmega kroga. Tu so še Dušan Vlahović (osem milijonov), ki bo z Juventusom gostil Stuttgart, Kai Havertz (osem milijonov), ki bo z Arsenalom gostil Šahtar, ter Viktor Gyökeres, ki bo s Sportingom gostoval pri Sturmu iz Gradca. 

Erling Haaland
Erling Haaland FOTO: AP

Vlahović je svojo kakovost demonstriral na tekmi z Leipzigom, ko je dosegel dva zadetka, medtem ko imata Havertz in Gyökeres vsaj na papirju nasprotnika, proti katerima bi lahko dosegla kar nekaj točk. Poleg tega se je nemški napadalec med strelce vpisal na šestih zaporednih tekmah Arsenala na vseh tekmovanjih, Šved v vrstah portugalskih prvakov pa je v letošnji sezoni že pri 12 zadetkih in štirih asistencah. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dinozaver79
22. 10. 2024 10.24
+1
Jaz bom uporabil wildcard 🤔
motorist_mb
22. 10. 2024 09.47
+2
Forza Milan 💪