Liga prvakov

Ancelotti: Tokrat bo drugače, kot je bilo v finalu lanske sezone

Madrid, 21. 10. 2024 18.34 | Posodobljeno pred 6 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
3

V torek se bosta na stadionu Santiago Bernabeu v okviru tretjega kroga ligaškega dela Lige prvakov pomerila Real Madrid in Borussia Dortmund. Gre za ponovitev finala lanske izvedbe najelitnejšega klubskega tekmovanja, takrat so z 2:0 slavili Madridčani. Toda trener Reala Carlo Ancelotti poudarja, da bo tokrat zgodba obračuna, ki ga boste lahko od 20.30 spremljali na Kanalu A in VOYO, drugačna.

Real in Borussia sta se doslej pomerila 15-krat. Madridčani imajo na medsebojnih obračunih sedem zmag, Dortmundčani tri, petkrat pa sta se moštvi razšli z remijem. Nazadnje sta se zasedbi pomerili v lanskem finalu Lige prvakov, ko je na stadionu Wembley z 2:0 slavil Real Madrid. A kljub dejstvu, da od zadnjega srečanja ni preteklo niti pet mesecev, so se zadeve precej spremenile. 

Real Madrid in Borussia Dortmund sta se pomerila v lanskem finalu Lige prvakov.
Real Madrid in Borussia Dortmund sta se pomerila v lanskem finalu Lige prvakov. FOTO: Damjan Žibert

Na klop Borussie je sedel Nuri Sahin, ki je zamenjal Edina Terzića. Moštvo so okrepili Serhou Guirassy, Maximilian Beier, Waldemar Anton, Pascal Groß in Yan Couto, medtem ko so odšli Niclas Füllkrug, Marco Reus ter Mats Hummels

"Borussia Dortmund se je spremenila. Imajo novega trenerja in nekoliko so spremenili tudi kader, a vseeno so ohranili enako nogometno identiteto. So intenzivni, igrajo dober nogomet, imajo individualno in kolektivno kakovost. So zahteven nasprotnik, ki je v lanski sezoni igral z nami finale Lige prvakov. Nogomet se je spremenil, o nasprotniku vemo vse. Ni skrivnosti, imam dovolj podatkov, da lahko analiziram nasprotnika," je pred srečanjem z Nemci, ki ga bo sodil Romun Istvan Kovacs, dejal trener Reala Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

Nekako se zdi, da se je v primerjavi z lansko sezono nekoliko spremenil tudi kraljevi klub. Navijači belega baleta so končno dočakali prihod Kyliana Mbappeja, toda predstave Špancev v letošnji sezoni niso prepričljive, kar je poudaril tudi Ancelotti sam. 

"Fizična priprava nam povzroča preglavice. Niso vsi na 100 odstotkih. Delati moramo na tem, da bomo kompaktna ekipa. Visok pritisk na nasprotnika je bil sicer v letošnji sezoni dober, toda primanjkuje nam čvrstosti na sredini in v zadnji liniji. Nekaj težav imamo tudi, ko imamo posest in kontroliran napad. Nimamo igralcev, ki se dobro počutijo v zgoščenih prostorih, ampak takšne, ki potrebujejo prostor."

V torek boste lahko od 20.30, ko na Kanalu A in VOYO pričnemo s studijskim delom, spremljali dvoboj Real Madrida in Borussie Dortmund, v sredo pa Leipziga Benjamina Šeška ter Liverpoola. 

Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool
Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool FOTO: Kanal A

Italijanski strokovnjak ob tem dodaja, da ima Real v napadu precej različnih možnosti, faza obrambe pa je tista, ki nekoliko šepa. "Ne prejemamo veliko zadetkov, ampak kljub temu nasprotnikom prepuščamo preveč priložnosti za zadetek. Ko smo trdni in čvrsti, potem imamo velike možnosti za zmago, saj bomo slej kot prej dosegli zadetek."

Thibaut Courtois
Thibaut Courtois FOTO: AP

Vratar Reala Thibaut Courtois za nekoliko manj odločno igro v obrambi kot v lanski sezoni ne krivi pristopa svojih soigralcev. "Pristop je na najvišjem nivoju. Vseh 11, ki so v danem trenutku na zelenici, da vse od sebe. Pomembna je komunikacija, če nekdo napade zgodaj in mu ostali ne sledijo, potem nastane luknja, kar nasprotnik izkoristi. Seveda pa ni lahko po tako dolgi sezoni, v kateri so imeli nekateri zgolj dva ali tri tedne odmora. Toda prišli bomo tja, kamor si želimo, zato je pomembno, da zmagujemo tekme in smo v zaključku sezone v dobri formi.

Predogled Real Madrid - Borussia Dortmund
Predogled Real Madrid - Borussia Dortmund FOTO: Sofascore.com

Hvale na račun Modrića in Bellinghama

Luka Modrić in Jude Bellingham
Luka Modrić in Jude Bellingham FOTO: AP

Ancelotti je pred tekmo z nemško zasedbo Luko Modrića označil za unikatnega nogometaša, ob tem pa je izrazil tudi zadovoljstvo nad predstavami Juda Bellinghama

"Modrić je unikaten nogometaš, prav tako pa je unikaten za našo ekipo. Ima ogromno izkušenj in edinstveno kakovost v smislu držanja žoge in pozicioniranja. Prinaša nam veliko pomoč in upam, da nam bo lahko pomagal proti Borusii, ne glede na to, ali bo začel ali ne," o Hrvatu, ki je kot rezervist poživil igro na zadnji tekmi Madridčanov, ko so z 1:2 v španski La Ligi ugnali Celto iz Viga, pravi Ancelotti.

Glede Bellinghama pa je dejal: "Zadovoljni smo z njegovim delom, saj res trdo dela za ekipo in je vselej pripravljen na boj. Ne dosega toliko zadetkov kot lansko sezono, a tisto lani je bilo veliko presenečenje, ki ga nihče ni pričakoval. Vedno smo dosegali gole in vedno jih bomo, saj imamo izredno talentirane igralce. Toda delo, ki ga kaže Bellingham, je bolj pomembno za nas kot zadetki iz lanske sezone."

Od Mbappeja zahteva le zadetke

Kylian Mbappe je dosegel zadetek na zadnji tekmi Reala.
Kylian Mbappe je dosegel zadetek na zadnji tekmi Reala. FOTO: AP

"Edino, kar zahtevam od Mbappeja, je, da dosega zadetke. Raje imam, da zabija gole kot ustvarja pritisk. Za nas se položaj osrednjega napadalca ni spremenil. Od njega želim enako, kot sem od Karima (op.p. Benzemaja), kar je, da se dobro postavlja in je pripravljen, da pomaga pri hitri tranziciji takoj, ko osvojimo žogo," pa za konec dodaja Ancelotti, ki je z Realom že trikrat zasedel evropski prestol. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAKOSAKO
21. 10. 2024 21.51
😂🤣😂🤣
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
21. 10. 2024 20.03
-3
Nov format je perfekten, da se lastnike belih vreck prbije v poden… 😜😜😜😜
RUBEŽ
21. 10. 2024 19.33
-5