Nogomet

Modrić z mojstrsko asistenco kronal nov mejnik v dresu Reala

Vigo, 20. 10. 2024 12.54 | Posodobljeno pred 9 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

So nogometaši, za katere se zdi, da so z vsako odigrano sezono boljši. Ni jih veliko, zato so še toliko bolj cenjeni. In Luka Modrić je zagotovo eden od njih. Ob zmagi Reala proti Celti iz Viga (2:1) je postal najstarejši nogometaš na uradni tekmi v dresu galaktikov. Mejnik je kronal z izjemno asistenco za zmagoviti gol Viniciusa Juniorja.

Luka Modrić na Santiago Bernabeuu še naprej ruši rekorde.
Luka Modrić na Santiago Bernabeuu še naprej ruši rekorde. FOTO: AP

Kapetan madridskega Reala, ki je v Vigu vstopil v 63. minuti ob izidu 1:1, je bil v soboto star 39 let in 40 dni. S tem je popravil rekord legendarnega Ferenca Puskasa, ki je ob svojem zadnjem nastopu za beli balet štel 39 let in 36 dni. 

Luka Modrić je po vstopu na igrišče stadiona Balaidos hitro prevzel vajeti igre Madridčanov v svoje noge. Le tri minute po vstopu je namreč s filigransko podajo v prostor zaposlil Viniciusa Juniorja, ki je z natančnim strelom postavil izid srečanja 1:2. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ni kaj veliko za dodati. Še vedno je fantastičen nogometaš. Je neverjeten profesionalec, hkrati pa ima zelo umirjen karakter, zato je izjemnega pomena, da je še vedno del naše ekipe," je svojega varovanca po tekmi pohvalil trener Carlo Ancelotti, ki je imel sicer precej pripomb nad igro Reala v prvem polčasu. 

Madridčane naslednja tekma čaka v torek, ko se bodo s prenosom na Kanalu A in VOYO v tretjem krogu Lige prvakov pomerili z dortmundsko Borussio. To bo ponovitev lanskega finala na Wembleyju, ki ga je Real dobil z 2:0. 

Za zimzelenega Hrvata je bila to jubilejna 250. ligaška zmaga v dresu Reala. Zanimivo, prav Celta je ekipa, ki jo je premagal največkrat, in sicer 19-krat. Gledano po lovorikah je Modrić najuspešnejši nogometaš v bogati zgodovini Madridčanov. Od prihoda v klub leta 2012 je na 547 tekmah osvojil kar 27 lovorik, od tega neverjetnih šest v Ligi prvakov. Na svojem kontu ima tudi štiri naslove španskega prvaka in pet klubskih svetovnih prvenstev. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
20. 10. 2024 20.00
+6
Kaj to berem, od belega sodnika skartonirana Celta (ni bilo recimo Aspasa) je bila kljub vsemu skoraj enakovreden nasprotnik Realu? No ja. V javnost je ušlo tudi tole: Novinar Romain Molina je v oddaji Colininterview izjavil, da v Realu iz Madrida že močno obžalujejo nakup Mbappeja."Obžalujejo, da so ga pripeljali v klub. To vam lahko zagotovim. O tem sem se 'off the record' pogovarja z več ljudmi iz kluba. Ne daje jim tega, kar so pričakovali od njega. On je bil osebna peticija Florentina Pereza. Le on je bil tisti, ki ga je zares želel pripeljati v klub . Perez je imel vselej posebno naklonjenost do velikih zvezd in do Mbappeja ima očetovski odnos. V klubu so zagrenjeni, in sicer najprej zaradi njegovih predstav, ki niso najboljše, in drugič tudi zaradi odnosov v slačilnici, ki prav tako niso dobri. To ni nujno Mbappejeva krivda. Mislim, da je Real Madrid storil veliko napako. Ni igral v času priprav, a je kljub temu takoj začel igrati. V fizičnem smislu je Mbappe zelo padel. Česa takšnega pri igralcu, staremu 25 let, še nisem videl," je bil oster Molina. Nogomania, 19.10.2024.
JAZsemTI
20. 10. 2024 14.45
+6
Še malo pa bo dovolj star, da ga Šuler pripelje v NK Maribor😏