Liga prvakov

Tretji krog Lige prvakov bo ponudil ponovitev lanskega finala

Madrid, 21. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po treh tednih se nadaljuje ligaški del nogometne Lige prvakov. Tretji krog bo ponudil kopico zanimivih obračunov, še posebej zanimivo pa bo na Santiagu Bernabeu, kjer se bosta v ponovitvi lanskega finala pomerila Real Madrid in Borussia Dortmund. Obračun španskih in nemških velikanov si boste lahko v torek ob 20.30 v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.

Le dobre štiri mesece je minilo od zadnjega finala Lige prvakov, a žreb novega formata elitnega evropskega nogometnega tekmovanja je določil, da se bosta lanska finalista znova srečala v tretjem krogu skupinskega dela. Tokrat bodo v vlogi domačina nogometaši Real Madrida, ki se v tekmo podajajo z dobro popotnico. Po porazu v drugem krogu Lige prvakov proti Lillu so se Madridčani pobrali z zmagama proti Villarrealu in Celti iz Viga. Obračun proti Celti je bil za Carla Ancelottija že 200. na klopi belega baleta.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

"Zelo sem vesel za ta jubilej, a poraja se vprašanje koliko od teh 200 tekem smo odigrali brez trpljenja? Niti ene same, na vseh 200 smo trpeli. Veliko sej jih je končalo z veseljem, malo z žalostjo. Danes smo lahko vseli, kajti po reprezentančnem premoru je vedno težko odigrati prvo tekmo, še posebej, če je daleč od doma. Danes nam je uspelo in upam, da bomo tako nadaljevali tudi na obeh tekmah, ki nas čakat v prihodnjem tednu," je po tekmi proti Celti povedal italijanski strateg na klopi Reala, ki ga poleg obračuna z Borussio, v soboto čaka še El Clasico.

Za zadnjo zmago Reala sta poskrbela Vinicius Junior in Kylian Mbappe
Za zadnjo zmago Reala sta poskrbela Vinicius Junior in Kylian Mbappe FOTO: AP

Po zmagi se na evropsko gostovanje podajajo tudi Nemci, ki so na zadnji ligaški tekmi premagali St. Pauli. A še bolje kot v domači Bundesligi, v kateri so zabeležili štiri zmage, remi in dva poraza, gre nogometašem Borussie v Ligi prvakov, kjer po dveh krogih na lestvici izmed vseh 36 klubov zasedajo prvo mesto. Črno-rumeni so na obeh dosedanjih tekmah zmagali in to z visoko gol razliko. Najprej so s 3:0 premagali Club Brugge, nato pa s 7:1 še škotski Celtic.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund FOTO: AP

Tekmo bo zaznamovalo še eno ponovno snidenje, in sicer se bo na Santiago Bernabeu vrnil nekdanji vezist, sedaj pa trener Borussie Nuri Sahin. 36-letni v Nemčiji rojeni Turek, ki je bil nogometno vzgojen pri Borussii, je bil med letoma 2011 in 2014 član Real Madrida, pri katerem pa se ni proslavil in se po le desetih nastopih, na katerih je zabeležil gol in podajo, vrnil na sever Nemčije. Sahin se je po koncu igralske kariere hitro odločil za skok v trenerske vode, kjer je sprva vodil turški Antalyaspor, decembra lani pa se je v vlogi pomočnika trenerja pridružil trenerskemu kadru Borussie iz Dortmunda. Ko je po koncu lanske sezone klop črno-rumenih nekoliko presenetljivo zapustil Edin Terzić, je na mesto glavnega trenerja napredoval Sahin, ki bo tako proti Realu lovil največjo zmago v trenerski karieri.

Nuri Sahin
Nuri Sahin FOTO: AP
Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool
Real Madrid - Borussia Dortmund in Leipzig - Liverpool FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.