Nogomet

Contejev Napoli še naprej blesti: Kvicha z bele točke za zmago v Empoliju

Empoli, 20. 10. 2024 14.45 | Posodobljeno pred 52 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napoli bo tudi po osmem krogu ostal vodilno moštvo italijanske Serie A, potem ko je v gosteh z 1:0 ugnal Empoli. Edini gol je sredi drugega polčasa z bele točke dosegel Khvicha Kvaratskhelia.

Khvicha Kvaratskhelia je bil natančen z bele točke.
Khvicha Kvaratskhelia je bil natančen z bele točke. FOTO: Profimedia

Neapeljčani so v prvem krogu pod vodstvom novega trenerja Antonia Conteja doživeli visok poraz proti Hellasu Veroni (0:3), odtlej pa igrajo kot prerojeni, saj so v nizu osmih tekem brez poraza. V tem obdobju je njihova obramba klonila le dvakrat. 

Na gostovanju pri Empoliju je vnovič ostala nepremagana, za vse tri točke in bučno veselje več tisoč gostujočih navijačev pa je v 63. minuti poskrbel Khvicha Kvaratskhelia, ki je rutinirano izvedel najstrožjo kazen. V nadaljevanju so domači pritisnili, a si omembe vrednih priložnosti niso pripravili. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napoli ima po osmih krogih na svojem kontu 19 točk, tri več od drugouvrščenega Juventusa, ki je v soboto pred svojimi navijači ugnal Lazio. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

20. oktober, Serie A, izidi:

Empoli – Napoli 0:1 (0:0)
Kvaratskhelia 63. (11-m.)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.