Nogomet

Guirassy prinesel zmago Dortmundčanom

Dortmund, 18. 10. 2024 22.52 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Borussie Dortmund so v 7. krogu nemške lige gostili povratnika med elito St. Pauli. Rumeno-črni so pričakovano, a s kar nekaj težavami vpisali tri točke za zmago z 2:1.

Statistika Borussia Dortmund - St. Pauli
Statistika Borussia Dortmund - St. Pauli FOTO: Sofascore.com

Dortmundčani so prevladovali v veliki večini tekme, imeli kar nekaj priložnosti, dve lepi tudi Serhou Guirassy, a še pred vodilnim golom Borussie so nase z golom opozorili tudi gosti iz Hamburga, ki pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Ramy Bensebaini je domače popeljal v vodstvo v 43. minuti, vendar je St. Pauli izid poravnal v 78. minuti, ko je od daleč zadel Eric Smith. Je pa Guirassy na veselje domačih navijačev v 83. minuti poskrbel za novo vodstvo gostiteljev, ki pa so v sodniškem dodatku znova imeli veliko luknjo v obrambi, a so gosti zgrešili s šestih metrov.

Dortmundčani so zdaj pri 13 točkah, toliko jih ima ob tekmi manj tudi tretjeuvrščeni Eintracht Frankfurt, vodita pa Bayern in Leipzig s po 14 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.