Drugi športi

Đoković za uvrstitev v četrtfinale gladko odpravil Runeja

Wimbledon, 08. 07. 2024 22.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Srbski teniški igralec Novak Đoković je v osmini finala teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu premagal Danca Holgerja Runeja s 6:3, 6:4 in 6:2 ter se tako brez težav uvrstil v četrtifnale, kjer se bo pomeril z Alexom de Minaurom.

Novak Đoković, ki je silovito začel in gladko dobil prvi niz, tako ostaja v igri za svoj in rekordni 25. naslov na turnirjih za grand slam. Sedemintridesetletni Srb, ki je doslej sedemkrat slavil na sveti travi (enkrat več je zmagal le Švicar Roger Federer), je imel tudi v drugem nizu vse pod nadzorom, v tretjem takoj povedel z 2:0, pozneje pa ob slabi igri Runeja le še povečal prednost za gladkih 3:0 v nizih.

"Zelo sem vesel. Mislim pa, da Holger ni igral najbolje. Sam pa sem stvari opravil pravilno, zelo solidna predstava," je ocenil Đoković.

Đoković se bo v četrtfinalu meril z devetim nosilcem, Avstralcem Alexom de Minaurom, ki je ugnal Francoza Arthurja Filsa s 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. De Minaur se je ob zaključni točki poškodoval, a dejal, da "bom v redu, našel bom način".

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

V moški konkurenci je v četrtfinale napredoval še Italijan in 25. nosilec Lorenzo Musetti, ki je s 4:6, 6:3, 6:3 in 6:2 izločil Francoza Giovannija Mpetshija Perricarda ter se veselil svojega prvega četrtfinala na grand slamih v karieri.

Musettija v četrtfinalu čaka 13. nosilec, Američan Taylor Fritz, ki je po treh urah in pol in preobratu ugnal četrtopostavljenega Nemca Alexandra Zvereva s 4:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3) in 6:3. Zverev je bil v prvih dveh nizih zanesljiv, v tretjem pa je Fritz v deveti igri odvzel servis tekmecu, dobil niz in nato še dva. Nemec naj bi imel ob koncu tudi nekaj težav s poškodbo.

"Kljub temu, da sem izgubljal z 0:2 v nizih, sem čutil, da dobro igram. Zato sem si rekel, da naj dobim tretji niz. Verjel sem," je dejal Fritz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preostala četrtfinalna para sta Jannik Sinner (Ita/1) - Danil Medvedjev (Rus/5) in Carlos Alcaraz (Špa/3) - Tommy Paul (ZDA/12).

V ženski konkurenci je Kazahstanka Jelena Ribakina ugnala rusko tekmico Ano Kalinsko. Četrta nosilka je proti 17. vodila s 6:3 in 3:0, nato pa je slednja dvoboj predala.

Ribakina, nekdanja zmagovalka, je kot četrta nosilka najvišje postavljena igralka, ki je ostala v konkurenci, in edina, ki je že slavila v Wimbledonu. Pred dvema letoma je za naslov ugnala Ons Jabeur.

Rusinja Kalinska, ki jo je vnovič spremljal njen partner in številka ena svetovnega tenisa, Italijan Jannik Sinner, je sicer dobro začela, toda po sedmih igrah zahtevala zdravniški odmor zaradi težav z desno roko. Po 12 igrah pa je tekmici predala dvoboj.

"Nikakor ni to način, na katerega sem si želela končati dvoboj. Ana je izjemna igralka in vem, da je trpela zaradi nekaj poškodb. Želim ji hitro okrevanje," je dejala Ribakina in dodala: "Ne čutim pritiska. Vsaka tekmica je težka in vem, da moram vedno igrati na najvišji ravni. Veseli me, da lepo napredujem na turnirju."

Jelena Ribakina
Jelena Ribakina FOTO: AP

Ribakina bo v četrtfinalu igrala proti Ukrajinki Elini Svitolini. Enaindvajseta nosilka je v osmini finala gladko s 6:2 in 6:1 odpravila Kitajko Vang Činju.

Svitolina je med dvobojem nosila črn trak zaradi ruskega napada na bolnišnico v Ukrajini, v katerem je umrlo 31 ljudi. Zaradi tega je 29-letnica iz Odese dvoboj končala v solzah.

"Težak dan je danes za vse Ukrajince. Ni se bilo lahko osredotočiti na tekmo. Od jutra je bilo težko prebirati novice, potem pa iti na igrišče. Zato sem še bolj vesela, da sem zmagala," je dejala Svitolina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Latvijka Jelena Ostapenko, ki je 13. nosilka, je s 6:2 in 6:3 odpravila Kazahstanko Julijo Putincevo, Čehinja Barbora Krejčikova, 31. nosilka, pa enajstopostavljeno Američanko Danielle Collins (ZDA/11) s 7:5, 6:3.

Četrtfinalni pari so Ostapenko - Krejčikova, Ribakina - Svitolina, Lulu Sun (NZl) - Donna Vekić (Hrv) ter Jasmine Paolini (Ita/7) - Emma Navarro (ZDA/19).

Izidi teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu (52,3 milijona evrov):
- moški:
- osmina finala:
Lorenzo Musetti (Ita/25) - Giovanni Mpetshi Perricard (Fra) 4:6, 6:3, 6:3, 6:2;
Alex de Minaur (Avs/9) - Arthur Fils (Fra) 6:2, 6:4, 4:6, 6:3;
Taylor Fritz (ZDA/13) - Alexander Zverev (Nem/4) 4:6, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (3), 6:3;
Novak Đoković (Srb/2) - Holger Rune (Dan/15) 6:3, 6:4, 6:2;

- ženske:
- osmina finala:
Jelena Ribakina (Kaz/4) - Ana Kalinska (Rus/17) 6:3, 3:0 - predaja;
Elina Svitolina (Ukr/21) - Wang Xinyu (Kit) 6:2, 6:1;
Jelena Ostapenko (Lat/13) - Julija Putinceva (Kaz) 6:2, 6:3;
Barbora Krejčíkova (Češ/31) - Danielle Collins (ZDA/11) 7:5, 6:3.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
09. 07. 2024 10.45
+1
Gremo legenda
Doberman10
09. 07. 2024 08.22
+1
Bravo Nole💪