Drugi športi

Alcaraz in Gauff brez težav naprej, izpadel Ruud

Wimbledon, 03. 07. 2024 20.34 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu sta danes brez težav napredovala tretji nosilec in aktualni prvak tega tekmovanja Španec Carlos Alcaraz ter druga nosilka Američanka Coco Gauff. Španec je v drugem krogu premagal Avstralca Aleksandra Vukića v treh nizih, Američanka pa v dveh Romunko Anco Todoni. V tretji krog se je kasneje uvrstil tudi peti nosilec Rus Danil Medvedjev. Premagal je Francoza Alexandra Mullerja po štirih nizih. Manj uspešen je bil osmopostavljeni Norvežan Casper Ruud, ki ga je po štirih nizih ugnal italijanski veteran Fabio Fognini.

Carlos Alcaraz je prvi nosilec Wimbledona.
Carlos Alcaraz je prvi nosilec Wimbledona. FOTO: AP

Gauff, tudi druga igralka lestvice WTA in zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, ni imela težav z romunsko kvalifikantko, v tretji krog se je uvrstila z gladko zmago s 6:2, 6:1. Njena tekmica je šele 142. na lestvici WTA in je prvič igrala na turnirjih za grand slam.

V naslednjem krogu bo njena tekmica domača kvalifikantka Sonay Kartal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alcaraz je branjenje naslova wimbledonskega zmagovalca začel z zmago v prvem krogu proti estonskemu kvalifikantu Marku Lajalu, danes pa je imel le malenkost več dela v drugem krogu. Proti Avstralcu Vukiću je prvi niz dobil s 7:6 (5), druga dva pa nato s 6:2.

Njegov naslednji tekmec bo Američan Frances Tiafoe.

Danil Medvedjev
Danil Medvedjev FOTO: AP

Uspešen tudi Medvedjev

Fognini, šele 94. igralec lestvice ATP, je presenetil osmega nosilca in osmega na svetovni lestvici Casperja Ruuda. Za zmago je 37-letnik, ki je bil na svetovni lestvici najvišje na devetem mestu pred petimi leti, potreboval štiri nize (6:4, 7:5, 6:7 (1), 6:3). V zadnjem je proti Norvežanu, ki je doslej trikrat izgubil v finalih turnirjev najvišje četverice, v Wimbledonu pa še nikoli ni preskočil drugega kroga, zapravil tri zaključne žogice pri vodstvu s 5:2, a je nato vendarle prišel do zmage.

Prav tako v štirih nizih pa si je nadaljevanje zagotovil Medvedjev, zmagovalec US Opna 2021. Izgubil je prvi niz, potem drugega dobil po podaljšani igri, nazadnje pa slavil s 6:7 (3), 7:6 (4), 6:4, 7:5.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.