Drugi športi

Alcaraz po petih nizih strl odpor Tiafoeja, Sinner brez težav

Wimbledon, 05. 07. 2024 22.50 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški igralec Carlos Alcaraz je na dvoboju 3. kroga proti Američanu Francesu Tiafoeju hodil po robu, po treh urah in 53 minut dolgem dvoboju pa se je vendarle uvrstil v osmino finala turnirja za grand slam v Wimbledonu. Branilec lanskega naslova na sveti teniški travi je zmagal s 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2) in 6:2.

Enaindvajsetletni igralec s Pirenejskega polotoka je bil večji del dvoboja v podrejenem položaju, v najbolj odločilnih trenutkih pa je vendarle pokazal svoje teniško mojstrstvo ter po hudem in napornem obračunu strl odpor pet let starejšega Američana.

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz FOTO: AP

Calros Alcaraz je po zaostanku v nizih z 1:2 najboljšo predstavo prikazal prav v podaljšani igri četrtega niza, ki ga je gladko dobil s 7:2. Izjemno samozavestno igro je prikazal tudi v odločilnem petem nizu, že v tretji igri je odvzel začetni udarec tekmecu in nato na svoj servis povedel s 3:1. Svojo prevlado je potrdil tudi v nadaljevanju dvoboja, v peti igri je ponovil vajo in povedel s 4:1 ter dvoboj brez stresnih trenutkov pripeljal do končne zmage.

"Dvoboji s Francesom so zame vedno velik izziv. Gre za nadarjenega in trdoživega igralca, ki je danes znova dokazal, da je zasluženo na vrhu in se je sposoben boriti za turnirske zmage. V začetku dvoboja nisem našel ustreznih rešitev za njegovo prodorno igro, a sem vesel, da sem jih v prelomnih trenutkih dvoboja le našel in se uvrstil v nadaljnji krog," je po zmagi dejal Alcaraz, ki v Wimbledonu naskakuje četrto zmago na turnirjih za grand slam po predlanski zmagi v New Yorku, lanski v Wimbledonu in letošnji v Parizu.

Španca, sicer tretjega nosilca turnirja z nagradnim skladom 52,3 milijona evrov, v osmini finala čaka zmagovalec ameriško-francoskega obračuna Brandon Nakashima - Ugo Humbert.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moški konkurenci je bil zaradi dežja – poleg dvoboja med Alcarazom in Francesom Tiafoejem – končan le še en obračun, na njem je Američan Tommy Paul ugnal Kazahstanca Aleksandra Bublika s 6:3, 6:4 in 6:2.

Prvi nosilec Jannik Sinner se je brez težav prebil v osmino finala turnirja za grand slam v Wimbledonu. Visokorasli Italijan je Srba Miomirja Kecmanovića premagal s 6:1, 6:4 in 6:2.

V ženski konkurenci se je v osmino finala prebila sedmopostavljena Italijanka Jasmine Paolini po zmagi nad Kanadčanko Bianco Andreescu s 7:6 (4) in 6:1. Španka Paula Badosa je bila boljša od 14. nosilke iz Rusije, Darjo Kasatkino je ugnala s 7:6 (6), 4:6 in 6:4, medtem ko je Američanka Madison Keys, 12. nosilka, premagala Ukrajinko Marto Kostjuk (18. nosilko) s 6:4 in 6:3.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med 16 sta napredovali tudi Novozelandka Lulu Sun po zmagi nad Kitajko Žu Lin s 7:6 (4) in 7:6 (6) ter Američanka Emma Navarro, ki je bila boljša od Rusinje Diane Šnajder z 2:6, 6:3 in 6:4.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.