Drugi športi

Zverev razžalostil britanske ljubitelje tenisa, Swiatek izpadla, Đoković naprej

Wimbledon, 06. 07. 2024 22.47 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemški tenisač Alexander Zverev se je po zmagi nad Britancem Cameronom Norriejem s 6:4, 6:4 in 7:6 (15) uvrstil v osmino finala turnirja za grand slam v Wimbledonu. Četrtega nosilca teniškega turnirja z nagradnim skladom 52,3 milijona evrov v naslednjem krogu čaka zmagovalec ameriško-čilskega obračuna Taylor Fritz - Alejandro Tabilo. Srbski teniški igralec Novak Đoković pa se je po zmagi nad Avstralcem Alexeijem Popyrinom s 4:6, 6:3, 6:4 in 7:6 (3) uvrstil v osmino finala.

Novak Đoković, kar 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, kar je tudi absolutni rekord, se je po izgubljenem uvodnem nizu v nadaljevanju zbral. V drugem nizu je v četrti igri odvzel začetni udarec Avstralcu, v tretjem nizu pa že v prvi igri. V četrtem nizu sta oba imela servis v svoji posesti, v podaljšani igri pa je bil bolj zbran Srb, ki je tekmecu prepustil le tri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Visokorasli Nemec Alexander Zverev je na osrednjem igrišču v All England Clubu razžalostil domače ljubitelje tenisa, ki bodo po slovesu zadnjega domačega teniškega igralca Camerona Norrieja v nadaljevanju turnirja svoje pesti stiskali za Harriet Dart in predvsem Emmo Raducanu, sicer zmagovalko odprtega prvenstva ZDA v New Yorku 2021, ki se je v petek po zmagi nad devetopostavljeno Grkinjo Mario Sakari s 6:2 in 6:3 prebila med 16.

Poleg Zvereva so v osmino finala napredovali tudi Američan Ben Shelton, Francoza Ugo Humbert in Giovanni Mpetshi Perricard, Španec Roberto Bautista-Agut ter Avstralec Alex De Minaur.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Shelton je ugnal Kanadčana Denisa Shapovalova s 6:7 (4), 6:2, 6:4, 4:6 in 6:2, Humbert Američana Brandona Nakashimo s 7:6 (9), 6:3, 6:7 (5) in 7:6 (6), njegov rojak Mpetshi Perricard je bil boljši od Finca Emila Ruusuvuorija s 4:6, 6:2, 7:6 (5) in 6:4, Bautista-Agut pa od Italijana Fabia Fogninija s 7:6 (6), 3:6, 5:7, 7:6 (1) in 6:4. De Minaur se je brez boja prebil med 16 po predaji Francoza Lucasa Pouilleja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Shelton se bo v osmini finala pomeril s prvim nosilcem iz Italije Jannikom Sinnerjem, Humbert z branilcem naslova iz Španije Carlosom Alcarazom, Bautista-Agut pa z Američanom Tommyjem Paulom.

Julija Putinceva usodna za Igo Swiatek

Kazahstanska teniška igralka Julija Putinceva je v tretjem krogu turnirja za grand slam v Wimbledonu izločila prvo igralko na svetu in nosilko turnirja - Poljakinjo Igo Swiatek. Putinceva je po dveh urah dolgem dvoboju zmagala s 3:6, 6:1 in 6:2, v osmini finala pa jo čaka Latvijka Jelena Ostapenko.

V prvem nizu je Poljakinji šlo po načrtih, po dobljenem uvodnem nizu s 6:3 pa je bila v naslednjih dneh v povsem podrejenem položaju in klavrno končala svoje nastope na najbolj slovitem teniškem turnirju na svetu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ženski konkurenci je končanih šest dvobojev tretjega kroga. Latvijka Jelena Ostapenko je bila boljša od Američanke Bernarde Pera s 6:1 in 6:3, Ana Kalinska pa je v ruskem obračunu premagala Ljudmilo Samsonovo s 7:6 (4) in 6:2. Čehinja Barbora Krejčikova je v prvem nizu "zavezala kravato" Španki Jessici Bouzas, v drugem nizu pa je igralka s Pirenejskega polotoka dvoboj predala pri zaostanku 3:4. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ukrajinka Jelina Svitolina je domov poslala Tunizijko Ons Jabeur po zmagi s 6:1 in 7:6 (4), Kitajka Wang Xinyu pa je bila boljša od Britanke Harriet Dart z 2:6, 7:5 in 6:3.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ssecnik
06. 07. 2024 19.36
-1
Nemec Zverov??