Pariz 2024

Dvojna dnevna doza Zdravljice in orjaški rogljiček za konec

Pariz, 10. 08. 2024 21.52 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tina Hacler
Komentarji
2

Slovenska hiša v Parizu se zapira z najlepšim mogočim scenarijem: sprejemom za olimpijsko prvakinjo in olimpijskega podprvaka. Janja Garnbret in Toni Vodišek sta požela glasen aplavz, ko sta na odru podoživljala trenutke zmagoslavja. Posnetku predvajanja Zdravljice na podelitvi medalj so pritegnili vsi zbrani, za konec pa so jima na podarili še velikanski simbol Francije. Rogljiček, seveda, v katerega sta slastno zagrizla.

Dan po otvoritvi letošnjih olimpijskih iger se je v pariškem parku La Villette, ki se je v tem času preimenoval v Park narodov, odprla tudi Slovenska hiša skupaj z zunanjo teraso. Bila je osrednje prizorišče dogodkov, povezanih s prisotnostjo Slovenije na OI 2024.

Janja Garnbret
Janja Garnbret FOTO: 24ur.com

Okrogle mize, visoki obiski ... pa tudi tiste najlepše trenutke. Že tretji dan iger so lahko pripravili sprejem za novo olimpijsko prvakinjo. Judoistka Andreja Leški je pometla z vso konkurenco in napočil je čas za slavje.

Bila je tudi prizorišče strtih src. Od Pariza so se tam poslovili odbojkarji, ki so po 100-odstotnem izkupičku v skupinskem delu nato izpadli v četrtfinalu in sanje o olimpijski medalji, ki si so je ta odlična generacija tako zelo želela, so se razblinile.

Na steno slavnih se je podpisal tudi Kristjan Čeh, ki je disk vrgel tik po stopničke, a za las prekratko.

Tik pred koncem iger pa so zbrani lahko znova pozdravili slovensko dobitnico najžlahtnejšega odličja. Janja Garnbret je ubranila olimpijsko zlato iz Tokia in v Parizu je odmevala Zdravljica. Ta dan dvakrat, najprej na podelitvi medalj, nato pa še na večernem sprejemu, ko so jo skupaj zapeli vsi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da bi bilo slavje še večje, se ji je na odru pridružil še Toni Vodišek, sveži dobitnik srebrnega odličja, ki si ga je na olimpijskem prizorišču v Marseillu prijadral na formuli kite.  Za konec so jima simbolično podarili francoski rogliček, v katerega sta slastno zagrizla.

Garnbretova in Vodišek s francoskim rogljičkom
Garnbretova in Vodišek s francoskim rogljičkom FOTO: 24ur.com

V nedeljo pada zastor na pariške igre, še pred zaključno slovesnostjo pa je v ognju še eno slovensko železo ... rokometaši v lovu na bron. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
11. 08. 2024 12.25
+2
In končale se bojo vijolične igre hvala bogu
VladaPada
10. 08. 2024 21.59
+0