Nogomet

Sanjski debi Vlahovića v Torinu, Napoli znova tik pod vrhom

Bergamo, 06. 02. 2022 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Atalante in Cagliarija so odprli nedeljsko prvoligaško dogajanje na italijanskih zelenicah. Gostje s Sardinije so v Bergamu prišli do presenetljive zmage z 2:1, za katero je z dvema goloma poskrbel Gaston Pereiro. Josipa Iličića zaradi osebnih težav znova ni bilo v kadru. Zatem je Napoli v Benetkah slavil z 2:0, s čimer se je vrnil tik pod sam vrh. Zvečer pa je Juventus z identičnim izidom ugnal Hellas Verono, zadela sta novinca v dresu stare dame Dušan Vlahović in Denis Zakaria.

Josip Iličić se je znova našel v osebni "črni luknji", zaradi česar ga že nekaj časa ni v polnem pogonu. Kdaj se bo vrnil, ni znano.
Josip Iličić se je znova našel v osebni "črni luknji", zaradi česar ga že nekaj časa ni v polnem pogonu. Kdaj se bo vrnil, ni znano. FOTO: AP

Cagliari je bil do novega leta prikovan na dno lestvice Serie A, v zadnjem času pa so nogometaši iz prestolnice Sardinije ujeli pravi ritem. V tem letu so namreč dosegli tri od svojih štirih zmag v tej sezoni. Po Sampdorii in Bologni so tokrat v gosteh ugnali favorizirano Atalanto. Vsi goli so padli v drugem polčasu. 

V 50. minuti je Juana Mussa prvič na tekmi premagal Gaston Pereiro za uvodno prednost Cagliarija, argentinski vratar pa je kmalu zatem prejel rdeči karton, tako da so se morali Bergamčani do konca znajti z igralcem manj. Kljub številčnemu deficitu so v 64. minuti prišli do izenačenja, ko je v polno meril osrednji branilec Jose Luis Palomino. A kaj, ko soigralci Josipa Iličića do konca niso ostali dovolj zbrani. Že štiri minute kasneje jih je namreč po podaji Raoula Bellanove še drugič kaznoval Gaston Pereiro. 

Zmaga za goste pomeni, da prvič po začetku sezone niso na zadnjih treh mestih, ki prinašajo izpad v Serie B. Za to je delno zaslužena Venezia, ki je doma doživela nov boleč poraz in se sedaj nahaja na 18. mestu, Cagliari pa je skočil na 17. V Benetkah je bil z 2:0 boljši Napoli, ki ima sedaj enako točk kot Milan in eno manj od vodilnega Interja, s čimer je še zaostril že tako napet boj za Scudetto. Za Neapeljčane sta zadela Victor Osimhen, ki je meril v polno prvič po poškodbi, ki jo je staknil na tekmi z Interjem pred nekaj tedni, in globoko v sodniškem dodatku še Andrea Petagna.

Istočasno je Sampdoria s 4:0 pomedla s Sassuolom, Bologna in Empoli pa sta se razšla brez zadetkov. Petar Stojanović je za goste igral vso tekmo, Leo Štulac pa je tokrat obsedel na klopi.

Le 13 minut je potreboval Dušan Vlahović za prvenec v majici Juventusa.
Le 13 minut je potreboval Dušan Vlahović za prvenec v majici Juventusa. FOTO: AP

Vlahović takoj navdušil

Zvečer so navijači Juventusa lahko prvič uživali v predstavi Dušana Vlahovića. In srbski napadalec je takoj navdušil. Najprej je proti Hellasu iz Verone zapretil z močnim strelom z razdalje, ki ga je gostujoči vratar še uspel ubraniti. V 13. minuti pa je Vlahović dočakal novo priložnost, ki je tokrat ni izkoristil. Lorenza Montipa je premagal s prefinjenim lobom z desne strani. 

V drugem polčasu je stara dama še naprej držala vse niti igre v svojih nogah, premoč pa kronala v 61. minuti. Med strelce se je vpisala še druga januarska okrepitev, in sicer nogometaš sredine igrišča Denis Zakaria, za katerim je odlična prva tekma v dresu Juventusa. S tremi točkami so Torinčani tudi prehiteli Atalanto na četrtem mestu, je pa res, da imajo v primerjavi z Bergamčani tudi tekmo več. 

Statistika tekme Juventus - Hellas Verona
Statistika tekme Juventus - Hellas Verona FOTO: Sofascore.com

6. februar, Serie A, izidi: 

Atalanta – Cagliari 1:2 (0:0)
Palomino 64.; Pereiro 50., 68.
Josipa Iličića ni bilo v kadru za tekmo.

Venezia - Napoli 0:2 (0:2)
Osimhen 59., Petagna 90.

Bologna - Empoli 0:0
Petar Stojanović je igral vso tekmo, Leo Štulac pa je bil na tekmi (oba Empoli)

Sampdoria - Sassuolo 4:0 (2:0)
Caputo 5., Sensi 7., Conti 63., Candreva 90. (11-m.)

Udinese – Torino 2:0 (0:0)
Molina 90., Pussetto 90. 

Juventus – Hellas Verona 2:0 (1:0)
Vlahović 13., Zakaria 61. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
06. 02. 2022 17.10
Atalanta toplo-hladno