Nogomet

Pioli po zmagi na derbiju: Za tiste, ki verjamejo, ni previsokih ovir

Milano, 06. 02. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijansko prvenstvo je po sobotnem derbiju med Interjem in Milanom dobilo nov zaplet. Po tem, ko so do 75. minute zaostajali, so igralci Milana v treh minutah dosegli dva zadetka in se z zmago mestnim tekmecem približali na vsega točko. Trener rdeče-črnih, Stefano Pioli, je po preobratu kipel od zadovoljstva in dejal, da za njegove varovance ni nepremagljivih ovir.

Olivier Giroud je poskrbel, da se odsotnost Zlatana Ibrahimovića ni preveč poznala.
Olivier Giroud je poskrbel, da se odsotnost Zlatana Ibrahimovića ni preveč poznala. FOTO: AP

Olivier Giroud derbija z Interjem najbrž ne bi začel, če bi bil zdrav Zlatan Ibrahimović. Tako pa je ob Švedovi odsotnosti dobil priložnost od prve minute. Dolgo ga nismo videli, nato pa je med 75. in 78. minuto "pičil" kar dvakrat in lastnoročno poskrbel za velik preobrat Milana. 

"Premagali smo aktualne prvake in trenutno vodilno ekipo prvenstva. Res je, da je bil Inter boljši v prvem polčasu, a moj Milan se ne boji nikogar. Bili smo pogumni, kar nas je nagradilo. Dobili smo tekmo, čeprav nismo v najboljši formi," je bil zaradi treh točk presrečen Stefano Pioli, ki pa kljub zmagi ni želel ustvarjati evforije. 

"Imamo enako število točk kot v tem obdobju lani, zato se zavedamo, da nas čaka še ogromno dela. Igralcem sem dejal, naj še naprej zaupajo vase, saj za tiste, ki verjamejo, ni previsokih ovir," je nadaljeval.  

Statistika tekme Inter – Milan
Statistika tekme Inter – Milan FOTO: Sofascore.com

Strateg Milana se je že ob polčasu odločil za prvo spremembo, ko je v igro poslal Juniorja Messiasa, kmalu zatem pa je priložnost ponudil še Brahimu Diazu, ki je nato odigral ključno vlogo pri izenačujočem zadetku. Po Piolijevem mnenju sta prav omenjena rezervista obrnila potek tekme: "Že na prvi tekmi je bil Inter najnevarnejši iz protinapadov in tokrat je bilo v prvem polčasu enako. S svojimi napakami smo jim dajali priložnosti. V drugem delu pa smo pritisnili nanje, potrebovali smo sveže noge in dobili smo jih v Diazu ter Messiasu. Inter se je umaknil nazaj, kar nam je uspelo kaznovati." 

Seveda si je posebne pohvale prislužil veliki junak derbija, Olivier Giroud, ki je navdušil z dvema zadetkoma. "Ko podpišeš z igralcem, kot je Giroud, ki ve, kaj potrebuješ za osvajanje lovorik, se nivo zrelosti, izkušenj in znanja dvigne za vse v ekipi. Mlajši igralci se lahko od njega marsikaj naučijo in mislim, da jim to  odlično uspeva." 

Pioli je italijanskim medijem še razkril, da si je pred tekmo obljubil, da ob morebitni zmagi mesec dni ne bo kadil toskanskih cigar, ki so mu tako ljube. "Verjamem, da mi bo dobro delo," je v smehu pripomnil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
06. 02. 2022 14.35
+5
Neverjetno koliko se pozna vpliv Ibrakadabre pri Milanu … ko je Ibra prisel, je igralcem vcepil zmagovalno mentaliteto in Milan je zacel vztrajno lesti proti vrhu …
Debely
06. 02. 2022 10.17
+5
Dobra zmaga rossonerov nad tem bednim klubom, ki bi moral igrati v četrti ligi.
glavni Baja
06. 02. 2022 10.38
+0
motorist_mb
06. 02. 2022 08.40
+0
Pioli Giroud je prva ekipa ne rezerva Ibri!!!
glavni Baja
06. 02. 2022 09.03
-4
kva se pališ, kocka je to, itak uzema Inter pokal ;)