Nogomet

West Ham in Chelsea s Sizifovimi mukami do napredovanja v FA pokalu

London, 05. 02. 2022 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Angliji je ta konec tedna vse v znamenju legendarnega FA pokala, v katerem klubi igrajo četrti krog. V petek je Middlesbrough na gostovanju presenetil Manchester United, v soboto pa bi lahko izpadla še Chelsea in West Ham. Aktualni zmagovalci Lige prvakov so po podaljških izločili tretjeligaša Plymouth Argyle, kladiva pa so za zmago nad šestoligašem Kidderminster Harriers prav tako potrebovala dodatnih 30 minut. Frank Lampard je uspešno debitiral na klopi Evertona, napredovala pa sta tudi Manchester City in Tottenham.

FA pokal velja za najstarejše klubsko tekmovanje na svetu z ogromno tradicijo in prav zato ga tudi največji angleški klubi od samega začetka jemljejo nadvse resno. Thomas Tuchel se proti Plymouthu sicer ni odločil za udarno enajsterico, so pa kljub temu začeli številni prvokategorniki, med drugim Romelu Lukaku, Mason Mount, Jorginho in Cesar Azpilicueta

A gostje z južne angleške obale so bili tisti, ki so na Stamford Bridgeu prvi prišli do zadetka. V osmi minuti je Kepo Arrizabalago premagal Macauley Gillesphey. Šele pred koncem prvega polčasa je na 1:1 izenačil Azpilicueta. Izgledalo je, da bodo favorizirani domačini v nadaljevanju vendarle uspeli streti sicer trd tretjeligaški oreh, a jim to do konca rednega dela ni uspelo. Sledili so podaljški, v katerih je srca gostujočih navijačev z golom v 105. minuti strl rezervist Marcos Alonso po podaji še enega jokerja s klopi Kaia Havertza

Kidderminster Harriers so vodili do 90. minute, ko je za 1:1 poskrbel angleški reprezentant Declan Rice.
Kidderminster Harriers so vodili do 90. minute, ko je za 1:1 poskrbel angleški reprezentant Declan Rice. FOTO: AP

Še večjo dramo smo spremljali v Kidderminsterju, kjer je nekaj tisoč navijačev na prepolnem Aggborough Stadiumu pričakalo West Ham United, ki se v tej sezoni bori za mesta, ki prinašajo Ligo prvakov. Šestoligaš je v 19. minuti prišel do presenetljive prednosti, ko je zadel Alex Penny, nato pa prednost vse do konca uspešno branil. Kazalo je, da bomo videli enega največjih šokov v zadnjih sezonah, a je čast kladiv z golom v prvi minuti sodniškega dodatka rešil Declan Rice. Angleški reprezentant je zadel po sijajnem preigravanju v kazenskem prostoru. Sledilo je dodatnih 30 minut, v katerih je bil West Ham boljši, a so se domači dobro držali. A tudi tokrat le do izteka rednega dela. V prvi minuti dodatka, torej v 121. minuti, pa je za zmago West Hama iz neposredne bližine zadel Jarrod Bowen

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kasneje se je ob 16. uri, kot to veleva tradicija, začela večina sobotnih tekem. Na klopi Evertona je uspešno debitiral Frank Lampard, karamele so bile boljše od Brentforda s 4:1, zadeli so Yerry Mina, Richarlison, Mason Holgate in Andros Townsend. Zadnji okrepitvi na Goodisonu Deleja Allija in Donnyja van de Beeka tokrat še ni bilo v kadru. Crystal Palace je z 2:0 ugnal Hartlepool United, Manchester City je bil s 4:1 zanesljivo boljši od Fulhama, Norwich City pa je na premierligaškem obračunu z 1:0 v gosteh premagal Wolverhampton. Edini gol na tekmi je v sodniškem dodatku prvega polčasa dosegel Kenny McLean.

V večernem terminu smo spremljali še en premierligaški derbi, in sicer sta se pomerila Tottenham in Brighton. Domači so povedli v 13. minuti, ko je v polno meril Harry Kane, prednost pa povišali po avtoglu Sollyja Marcha 11 minut kasneje. Sredi drugega polčasa je znižal Yves Bissouma, a je le nekaj minut zatem usodo srečanja dokončno zapečatil Kane s svojim drugim golom na tekmi.  

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

disorderliness
05. 02. 2022 16.20
-2
Ne vem, kaj je Sizifovo mučenje, vem pa, da je Sizifovo delo, delo brez učinka. Tako da ne vem, zakaj je napredovanje delo brez učinka.