Nogomet

Giroud v razmaku treh minut potopil Inter in Milan vrnil v boj za naslov

Milano, 05. 02. 2022 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
9

V težko pričakovanem derbiju 24. kroge Serie A sta se med seboj pomerili vodilni ekipi prvenstva Inter in Milan. Samir Handanović in soigralci so vodili vse do 75. minute, nakar je Olivier Giroud z dvema zadetkoma poskrbel za popoln preobrat. Inter kljub porazu ostaja na vrhu razpredelnice, a se mu je Milan ob tekmi več približal na vsega točko.

Olivier Giroud je poskrbel, da se odstonost Zlatana Ibrahimovića ni preveč poznala.
Olivier Giroud je poskrbel, da se odstonost Zlatana Ibrahimovića ni preveč poznala. FOTO: AP

Inter je v milanski derbi vstopil s štirimi točkami prednosti, ob tem pa ima tudi tekmo manj, tako da bi ga sobotna zmaga postavila v sijajen položaj pred nadaljevanjem prvenstva. Milan, ki je bil tokrat brez Zlatana Ibrahimovića, pa si na drugi strani nikakor ni smel privoščiti poraza in je moral ciljati na vse tri točke. 

V srečanje so bolje vstopili domači, ki so v 10. minuti prvič zatresli mrežo tokrat sicer odlično razpoloženega Mika Maignana v vratih Milana. Zadel je Denzel Dumfries, a je bil njegov gol zaradi predhodnega prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen. V 26. minuti je po odlični podaji Lautara Martineza strel v kazenskem prostoru sprožil Nicolo Barella, vendar je meril mimo vrat. Kmalu zatem je imel še lepšo priložnost Dumfries, ki pa ni bil dovolj natančen in je nastreljal francoskega vratarja. Rdeče-črni so bili prvič zares nevarni šele v 35. minuti, ko je po poskusu Sandra Tonalija odlično reagiral Samir Handanović. V 38. minuti pa smo le videli prvi gol na tekmi. Po kotu Interja z desne strani je povsem sam na kakšnih 10 metrih od vrat gostov ostal Ivan Perišić, ki je s strelom "iz prve" natančno meril v spodnji levi kot Maignanovih vrat za izid polčasa – 1:0. 

Statistika tekme Inter – Milan
Statistika tekme Inter – Milan FOTO: Sofascore.com

Stefano Pioli se je že na začetku drugega dela odločil za prvo spremembo. Junior Messias je vstopil namesto Alexisa Saelemaekersa, v 58. minuti pa je Francka Kessieja nadomestil Brahim Diaz. Kljub spremembam pa Milan nikakor ni uspel prihajati v situacije, iz katerih bi lahko zapretil Handanoviću. A tudi Inter na drugi strani ni bil več tako nevaren kot v prvem delu. Po nekaj minutah zatišja pa je tekmo na glavo postavil Olivier Giroud, ki je v 75. minuti na levi strani kazenskega prostora odlično prežal na odbito žogo po strelu Diaza in nato z instinktivno reakcijo premagal slovenskega čuvaja mreže. 

Domači se še niso dobro pobrali, ko je nekdanji napadalec Chelseaja in Arsenala udaril še drugič. Tekla je 79. minuta, ko ga je v kazenskem prostoru lepo našel Davide Calabrija, Francoz je nato z izjemnim sprejemom iz igre vrgel Stefana de Vrija in z ravno dovolj natančnim strelom še drugič premagal Handanovića. 37-letnega Ljubljančana nikakor ne moremo označiti za krivca za prejeti zadetek, a bi lahko pri strelu Girouda vseeno bolje posredoval, tako pa je ostalo pri 1:2. 

Statistika Samirja Handanovića proti Milanu
Statistika Samirja Handanovića proti Milanu FOTO: Sofascore.com

Do konca je Inter poskušal vsaj izenačiti, a je obramba Milana zdržala za izjemno pomembne tri točke, ki so rdeče-črne vrnile v povsem realen boj za naslov prvaka. Šampanjec v črno-modrem delu mesta pa bo moral še vsaj za nekaj krogov ostati na hladnem. 

V soboto sta sicer bili odigrani še dve tekmi. Najprej Roma na domačem Olimpicu ni uspela streti odpora Genoe, ki še drugo tekmo zapored ni prejela zadetka. Bilo je 0:0, zanimivo pa je, da je bil po zadnjem sodniškem žvižgu izključen Nicolo Zaniolo, ki je protestiral zaradi razveljavljenega zadetka v 90. minuti. Prvi rumeni karton je sicer prejel ravno pri proslavljanju nedosojenega gola, ko je slekel dres. V večerni tekmi pa je Lazio s 3:0 slavil v Firencah in domačim pokazal, kako zahtevno bo življenje v novi eri brez Dušana Vlahovića

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

5. februar, Serie A, izidi: 

Roma – Genoa 0:0

Inter – Milan 1:2 (1:0)
Perišić 39.; Giroud 75., 78. 
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo

Fiorentina – Lazio 0:3 (0:0)
Milinković-Savić 52., Immobile 70., Biraghi 81. (ag.)

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
06. 02. 2022 11.33
+0
Milan se vrača?
cripstoned
05. 02. 2022 20.26
+0
bravo Milan... upam da bodo po dolgem času dvignili scudetto... ceprav je to maloverjetno ampak vseeno...
Od Halerja ati
05. 02. 2022 20.37
+2
Ja tudi jaz upam cicibanko. Pa da Real osvoji laligo da bodo po dolgem času kaj osvojili ne pa da koncajo sezono spet brez lovorik da si pol jezen na ateka ko ni nic kriv 🙈🤭
Matrax
05. 02. 2022 21.20
-3
Kollerik
06. 02. 2022 11.34
+1
Od Halerja ati
06. 02. 2022 13.24
+2
Zakaj tableto pa saj jo tvoja mamca vzame da ne dobis bratca hihihi meni nic ne pomagajo 🙈🤭 cmok cmok hihihi siiiuuuu
rossonero.acm
05. 02. 2022 20.19
+4
SIJAJNO&ZASLUŽENO!😀
Optimisty
05. 02. 2022 21.05
+7
no ja inter je bil boljši ni kej ampak zmaga je naša, goli štejejo. forza milan
motorist_mb
05. 02. 2022 20.05
+5