Nogomet

Načeti slovenski nogometaši se bodo drevi soočili z Norveško in Haalandom

Ljubljana, 10. 10. 2024 07.19 | Posodobljeno pred 5 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala tretjo tekmo v Ligi narodov. V ligi B bo po domačih remiju in zmagi proti Avstriji oziroma Kazahstanu igrala proti Norveški, ki ima prav tako štiri točke po dveh krogih.

Norveška vs Slovenija
Norveška vs Slovenija FOTO: Sofascore.com

Selektor Matjaž Kek je malce potarnal glede stanja v ekipi, ki so jo kar precej načele zdravstvene težave, ob tem mora paziti tudi na kartone. Če Adam Gnezda Čerin, Jan Mlakar, ki se tudi ukvarja z določenimi zdravstvenimi težavami, Žan Celar in Erik Janža dobijo nov rumeni karton, ne bodo mogli igrati v nedeljo v Kazahstanu.

Benjamin Šeško bo znova ključen mož v napadu slovenske reprezentance.
Benjamin Šeško bo znova ključen mož v napadu slovenske reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Timi Max Elšnik pa je izpostavil, da zaradi odsotnosti norveškega kapetana Martina Oedegaarda pričakuje več fizične igre in duelov.

"Ob tem imajo izjemno višino, tako Alexander Soerloth kot Erling Haaland sta velikana v napadu in bo treba biti pazljiv pri prekinitvah na obeh straneh igrišča," je opozoril in zaključil, da bo zato mogoče imela Slovenija kakšen odstotek časa žogo več v posesti.

"Ampak kot pravi selektor – posest ne pomeni nič, če nismo nevarni. Tako da bomo iskali zadetek. Imamo odlične napadalce."

Tak je tudi Benjamin Šeško, ki je s štirimi zadetki trenutno najboljši strelec lige B. Norvežani pa imajo mojstra v Haalandu (13 golov na 12 tekmah lige narodov) in tudi Soerlothu, ki je prav tako fizično močan.

Slovenija drugič zaporedoma igra v ligi B, le še dve točki ji manjkata, da izenači točkovni izkupiček iz prejšnje izvedbe Lige narodov.

V tem tekmovanju sicer napada prvo zmago v gosteh po štirih tekmah (trije remiji, poraz). Proti Norvežanom ni izgubila na zadnjih treh obračunih, sicer pa je v vseh tekmovanjih neporažena zadnjih 12 tekem (ne upoštevajoč poraz po enajstmetrovkah na EP proti Portugalski).

Norveška, ki je 24 let brez velikega tekmovanja, v ligi B nastopa tretjič, tokrat je uvodoma v Kazahstanu remizirala, doma pa ugnala Avstrijo. Zdaj bo lovila drugo zaporedno zmago – prvič po septembru oziroma oktobru 2023. V Ligi narodov je doma dobila sedem od desetih tekem.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
10. 10. 2024 13.15
In kje lahko gledam a na naši slavni rtv ki jo plačujem