Nogomet

Slovenci na pot samozavestni: Gremo po točke in zmagi

Oslo, 09. 10. 2024 18.00 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske nogometne reprezentante v sklopu Lige narodov čakata gostovanji na Norveškem in v Kazahstanu. Varovanci Matjaža Keka verjamejo, da se lahko v domovino vrnejo z novima dvema zmagama, za izpolnitev visokega cilja pa bodo morali najprej ugnati Erlinga Haalanda in druščino.

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert

Slovenski nogometaši so po dveh tekmah Lige narodov pri štirih točkah. Obe septembrski tekmi so odigrali pred domačimi navijači, najprej remizirali z Avstrijci (1:1), tri dni kasneje pa odpihnili Kazahstan (3:0). V četrtek jih čaka zahteven obračun proti Norvežanom, nedelja pa bo prinesla povratni zmenek s Kazahstanci. "Dve težki gostovanji, po eni strani logistika, po drugi strani kvaliteta nasprotnikov. V primerjavi s kadrom iz evropskega prvenstva manjka kar nekaj igralcev, ampak to je običajno. S tem se odpirajo priložnosti za druge nogometaše. Skrbijo me poškodbe in slaba minutaža nekaterih posameznikov, a na to nimamo vpliva. Imamo štiri točke, začeli smo dobro," je dan pred tekmo z Norveško povedal selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek.

Njegovim besedam se je pridružil tudi Timi Max Elšnik, ki je poleti zapustil ljubljansko Olimpijo in okrepil beograjsko Crveno zvezdo: "Zdaj, ko igram v tujini, se je lepo vrniti domov. Na žalost smo tukaj ostali samo tri dni, ampak to je sestavni del nogometa. Gremo po točke in zmagi. Sicer nam manjka nekaj igralcev, ampak tudi Norvežani niso optimalni, tako da izgovorov ni."

Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik FOTO: Damjan Žibert

"Dober si tako, kot si bil prejšnjo tekmo, hitro se vse pozabi. Smo ambiciozni in imamo visoke cilje, Euro pa je bila nagrada in potrditev, da je ta generacija pripravljena za nekaj več. Ne smemo nič preskakovati, ampak po evropskem nam je vsem v glavi svetovno prvenstvo, Liga narodov pa lahko predstavlja vozovnico za tja. Lahkih nasprotnikov ni, z Norvežani smo že igrali. Da nam uspe to, kar si želimo, bomo morali biti stoodstotni," je še dodal Elšnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.