Nogomet

Haaland proti Sloveniji v vlogi kapetana

Oslo, 01. 10. 2024 18.21 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.Ž.
Komentarji
3

Norveški nogometni as Erling Haaland bo prevzel kapetanski trak na tekmah lige narodov proti Sloveniji in Avstriji, odločitev Norveške nogometne zveze povzema francoska tiskovna agencija AFP. Haaland je to vlogo začasno podedoval zaradi poškodbe zvezdnika Arsenala Martina Odegaarda, ki bo z zelenic odsoten daljše obdobje.

Norveška nogometna zveza je ob današnjem razkritju kadra za prihajajoči tekmi sporočila, da v tem ciklu odsotni Martin Odegaard "še zdaleč ni pripravljen" za igranje nogometa. Petindvajsetletnik si je poškodoval vezi v gležnju ob zmagi Norveške proti Avstriji (2:1) na zadnji tekmi lige narodov 9. septembra.

V njegovi odsotnosti bo kapetan proti Sloveniji Erling Haaland. Dvoboj bo v Oslu na sporedu 10. oktobra. Nato Norvežani odhajajo v goste k Avstriji (13. 10.), Slovenijo pa prav tako tri dni kasneje čaka še gostujoča tekma proti Kazahstanu.

Erling Haaland bo na tekmi proti Sloveniji nosil kapetanski trak
Erling Haaland bo na tekmi proti Sloveniji nosil kapetanski trak FOTO: AP

Slovenski selektor Matjaž Kek bo kader za prihajajoči tekmi razkril v petek na novinarski konferenci.

Slovenija po dveh tekmah zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli vodi v skupini B3 pred Norveško. Obe izbrani vrsti sta zbrali po štiri točke. Sledita Avstrija in Kazahstan s po eno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kekovi varovanci so 6. septembra v Stožicah proti Avstriji remizirali (1:1), nato pa tri dni kasneje prav tako v Ljubljani ugnali Kazahstan s 3:0. Vse slovenske zadetke je dosegel zvezdnik Leipziga Benjamin Šeško.

14. novembra Slovence pred domačimi navijači čaka povratni obračun z Norvežani, Stožice pa so 44 dni pred nogometnim spektaklom že razprodane.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delavec_Slo
01. 10. 2024 20.10
+1
Mussolinič
01. 10. 2024 19.46
+1
Halland je edini. Norveška ekipa je na nivoju S.Marinae!
katalizatorček
01. 10. 2024 18.40
+1
To jih bomo zlahka potolkli he he