Košarka

Murić po zlata vredni zmagi: Vesel sem, da se dvigujemo

Ljubljana, 07. 02. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v nedeljo v Stožicah prikazali eno najboljših predstav letošnje sezone, s katero so zanesljivo premagali Igokeo in jo tako prehiteli na lestvici lige Aba, kjer sedaj zasedajo četrto mesto. Varovanci Jurice Golemca so levji delež posla opravili v prvem polčasu, v drugem pa srečanje rutinirano pripeljali do konca. Njihove navijače lahko veseli predvsem odlična ekipna predstava, saj je kar sedem košarkarjev doseglo vsaj osem točk, štirje so bili dvomestni.

Jurica Golemac je bil z videnim pričakovano zadovoljen. Izpostavil je odlično igro v obrambi v prvem polčasu.
Jurica Golemac je bil z videnim pričakovano zadovoljen. Izpostavil je odlično igro v obrambi v prvem polčasu. FOTO: Damjan Žibert

"Čestitke fantom. To je pomembna zmaga. 25 minut smo igrali odlično v obrambi, v napadu pa prikazali ekipno igro. Ko vodiš s tako visoko prednostjo, navadno pade osredotočenost. Mi smo tekmecem dovolili, da se vrnejo. Na koncu smo zasluženo zmagali," je bil po tekmi zadovoljen trener zmajev Jurica Golemac.

Najboljši strelec Cedevite Olimpije je bil s 13 točkami Jaka Blažič, 12 jih je dodal Yogi Ferrell, še eno manj pa Edo Murić, ki je po tekmi poudaril, kako pomemben rezultat je uspel zmajem. "To je za nas velika zmaga. Odigrali smo res dobro. Vesel sem, da se dvigujemo, in upam, da bomo do premora držali ta ritem." 

Ljubljančani so srečanje v Stožicah odprli zelo poletno, saj so po desetih minutah igre že vodili za 21 točk, po čemer dvoma o zmagovalcu do konca ni bilo več. "V tekmo smo vstopili z neverjetno energijo. Zadeli smo nekaj odprtih in izdelanih metov, protinapadi je bil odličen, tudi obramba na začetku. V prvem polčasu smo bili na zelo visoki ravni, zato nas je bilo v drugem težko ujeti," je še zaključil kapetan slovenske reprezentance.

Dvomesten je bil z desetimi točkami še Elvin Mejim, Zoran Dragić pa je z devetimi potrdil, da se po daljši odsotnosti, ko pri Žalgirisu nanj niso resno računali, počasi, a zanesljivo vrača v staro formo. Ko je bilo srečanje že odločeno, sta nekaj priložnosti za dokazovanje dobila tudi mlada upa Luka Ščuka in Dan Duščak. Prvi je v dobrih petih minutah dosegel dve točki in dva skoka, drugi pa se v statistiko ni vpisal. 

Zoran Dragić je v zadnjih tekmah ujel pravi ritem in dokazuje, za kako pomembno okrepitev gre.
Zoran Dragić je v zadnjih tekmah ujel pravi ritem in dokazuje, za kako pomembno okrepitev gre. FOTO: Cedevita Olimpija

Trener gostov Cedevito Olimpijo vidi na najvišjih mestih

Predstavo zmajev je po koncu pohvalil tudi trener Igokee Dragan Bajić, ki ni skoparil z izbranimi besedami: "Čestitke ekipi Cedevite Olimpije za zasluženo zmago. Prva četrtina je spremenila potek tekme. Videti je bilo, kot da smo prišli v Ljubljano in se predali. V drugi četrtini smo jih poskušali ujeti. Vse skupaj je bilo bolje po odmoru, ko so se košarkarji na parket vrnili z boljšo energijo, bili smo čvrstejši. Olimpija je močna ekipa, po mojem okusu. Prepričan sem, da bodo na koncu konkurirali za najvišja mesta."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.