Košarka

Nova tekma, stara računica: zmaji proti Igokei nujno potrebujejo zmago

Ljubljana, 05. 02. 2022 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so košarkarji Krke v petek izgubili na gostovanju pri Studentskem centru, bodo drugi slovenski predstavniki v ligi Aba na delu v nedeljo. Cedevito Olimpijo čaka domači obračun z Igokeo, ki bo za varovance Jurice Golemca izjemno pomemben. V taboru zmajev se namreč zavedajo, da v boju za prvih šest mest šteje samo zmaga.

Ljubljančani so bili med tednom uspešni proti Bursasporju, sedaj bodo skušali zmago nadgraditi proti Igokei.
Ljubljančani so bili med tednom uspešni proti Bursasporju, sedaj bodo skušali zmago nadgraditi proti Igokei. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarjem Cedevite Olimpije letos še zdaleč ne gre vse po pričakovanjih, a imajo pred zadnjim delom lige Aba še vedno vse v svojih rokah. So namreč na šestem mestu, ki kot zadnje še prinaša nastopanje v končnici. Se pa zmaji dobro zavedajo, da so si doslej privoščili že preveč kiksov, zato si novega v nedeljo proti Igokei nikakor ne smejo. 

"Nedeljska tekma je zagotovo zelo pomembna. Igokea se v zadnjem obdobju dviguje in igra izredno disciplinirano košarko. Naši tekmeci igrajo potrpežljivo in vseskozi menjavajo obrambe," je ekipo iz Laktašev pohvalil trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac

Da njegove besede niso le prazno leporečenje, potrjuje pogled na lestvico, saj Igokea zaseda visoko četrto mesto. A Ljubljančani bodo v svoji dvorani osredotočeni le nase, obljublja Golemac: "Mi bomo morali igrati osredotočeno, z veliko energije in razmišljanja. Moramo dati vse od sebe, da dve točki ostaneta v Ljubljani. Zagotovo bomo potrebovali vsako pomoč, zato potrebujemo navijače, da nam znova dajo dodaten veter v hrbet."

Tudi Murić z izbranimi besedami o Igokei, ki pa jo bodo morali premagati

Med tednom so njegovi varovanci že prestali podoben preizkus, ko so v obračunu Eurocupa proti Bursasporju nujno potrebovali zmago in do nje na koncu tudi zanesljivo prišli. Tokrat bodo morali nalogo ponoviti, česar se dobro zaveda eden od nosilcev igre Edo Murić.

"Zagotovo pričakujemo težko tekmo, saj so naši tekmeci na zadnji tekmi pokazali, da so v odlični formi. Na vseh igralnih položajih ima Igokea močne igralce, zato bomo morali biti povsem zbrani in osredotočeni. Upam, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami in skupaj rasli. V nedeljo nujno potrebujemo novo zmago," je za klubsko spletno stran povedal kapetan slovenske reprezentance.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
05. 02. 2022 19.25
Kok mi gre ta Jurica na živce; tip je popolnoma brez idej in deluje zbegan ter se stalno samo neki p....