Košarka

Ljubljančani še drugi zaporedni test za 'biti ali ne biti' prestali z odliko

Ljubljana, 06. 02. 2022 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
2

Košarkarji Cedevite Olimpije so v regionalni ligi Aba rutinirano ugnali Igokeo z 80:70. Prednost desetih točk še zdaleč ne pove vsega, saj so zmaji večino tekme vodili za okoli 20, že prvo četrtino so recimo dobili s 34:13. Jaka Blažič je bil najboljši strelec domačih s 13 točkami, eno manj je dodal Yogi Ferrell.

Zmaji so vse opravili v prvi četrtini, ki so jo dobili za 21 točk.
Zmaji so vse opravili v prvi četrtini, ki so jo dobili za 21 točk. FOTO: Cedevita Olimpija

Ljubljanski košarkarji so po dveh tesnih porazih v regionalnem tekmovanju proti ekipama z vrha (Crvena zvezda, Budućnost) tokrat premagali zasedbo iz Laktašev, neposrednega tekmeca na lestvici. V sezoni je bil to zanje že drugi uspeh na medsebojnih obračunih, oktobra je Cedevita Olimpija v gosteh zmagala s 101:83.

Razlika ob koncu tekme ne kaže realnega razmerja, saj so domači v zadnjih minutah močno popustili, v zadnjih desetih minutah dosegli le osem točk, a so imeli pred tem tako visoko prednost, da zmaga ni bila ogrožena.

Dvig forme Ljubljančanov je napovedala že tekma evropskega pokala z Bursasporjem (103:86), tudi tokrat pa so začeli zelo poletno. Po vodstvu z 8:0 jim je v prvi četrtini stekel predvsem mest za tri (8/11), tako da se je prednost hitro višala. Prvo četrtino so tako dobili s 34:13, tudi v drugi pa niso popuščali. Tekmecem niso dovolili blizu, tako da so na odmor odšli z lepo prednostjo 25 točk (58:33).

V nadaljevanju so domači v tretji četrtini še ostali na istih obratih, v zadnji pa močno spustili ritem. Gostje so to dobro izkoristili in znižali zaostanek, ki je na koncu znašal le deset točk, a možnosti za preobrat ni bilo.

Domači so imeli štiri enakovredno razpoložene igralce z dvomestnim strelskim izkupičkom, najboljša sta bila Jaka Blažič s 13 (in osmimi skoki) ter Yogi Ferrell z 12. Naslednja tekma v ligi Aba čaka Ljubljančane 11. februarja v Splitu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ReAnDa
06. 02. 2022 21.56
+1
Toooo. Gremo naprej.
Želko Kacin
06. 02. 2022 21.44
+1
bravo slovanski bratje kr tko naprej