Košarka

Jaka Blažič: Bil je pritisk zmage, a smo dokazali, da smo boljši tekmec

Ljubljana, 03. 02. 2022 10.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah zabeležili četrto zmago v Evropskem pokalu. Zmaji so pokazali eno najboljših predstav v napadu, saj so presegli stotico (103:86) in so trenutno na sedmem mestu lestvice. Kapetan moštva Jaka Blažič je priznal, da je bilo pred tekmo precej pritiska, a je pomembno, da so zmagali in to z razliko, ki jim daje prednost pred turškim Bursasporjem v boju za končnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Cedevita Olimpija ima v Evropskem pokalu trenutno štiri zmage in sedem porazov, do konca skupinskega dela pa jo čaka še kar nekaj tekem. Cilj ljubljanske zasedbe je uvrstitev v izločilne boje končnice, za to se morajo uvrstiti do osmega mesta v konkurenci desetih ekip v skupini. Po dveh zaporednih porazih v Evropskem pokalu so razveselili navijače v domačih Stožicah, saj so delovali zelo prepričljivo in z odličnim izkoristkom meta so vpisali visoko zmago (103:86).

Trenutno so zeleno-oranžni na sedmem mestu lestvice, a zmaga v Stožicah v 12. krogu tekmovanja proti turškemu Bursasporju je pomembna tudi zato, ker so na ta način že izločili enega kandidata, ki je neposredni tekmec za eno od mest, ki vodi v končnico. Zmaji so izgubili v Turčiji na prvi tekmi, v Stožicah pa zmagali, a z večjo razliko v koših, kar pomeni, da so zaradi boljše medsebojne razlike v koših na obeh tekmah v prednosti, kar se tiče uvrstitve na lestvici v skupini B po številu zmag ob zaključku rednega dela sezone.

“Imeli smo pritisk zmage in morda se je v prvem polčasu čutilo nekaj nervoze. Dokazali smo, da smo v tem trenutku kakovostnejši od ekipe Frutti Extra Bursaspor. Na koncu smo zmagali z lepo razliko, ki je za nas pomembna. Na gostovanju v Turčiji smo izgubili za devet točk, tokrat pa zmagali za 17. Imamo tudi to prednost pred tekmeci. Gremo korak za korakom, da pridemo med najboljših 16 ekip Evropskega pokala,” je dejal Jaka Blažič po tekmi.

Yogi Ferrell je bil prvi strelec zmajev.
Yogi Ferrell je bil prvi strelec zmajev. FOTO: Damjan Žibert

Varovanci trenerja Jurice Golemca so prikazali eno najboljših iger v napadu v tej sezoni, saj so dosegli 103 točke. Imeli so izjemen odstotek meta, skoraj 80 odstotkov za dve točki (78,9) in skoraj 50-odstoten za tri točke (47,4). V koš so žoge letele z vseh položajev, najboljši statistični indeks je imel Yogi Ferrell (30), ki je dosegel 19 točk. Sicer je kar pet košarkarjev preseglo mejo desetih točk, poleg Ferrella še Jacob Pullen (17), Jaka Blažič in Zoran Dragić sta jih oba dosegla po 16, Alen Omić pa je v statistiko vpisal 12 točk (brez zgrešenega meta iz igre) in sedem asistenc.    

“Čestitke fantom za zmago. Ekipa Frutti Extra Bursaspor je imela gotovo določene težave, tako kot mi. Bili so razpoloženi, zato je bilo težko zaustaviti njihov ritem. Na trenutke so zadevali nore mete za tri točke, na sredini tretje četrtine pa smo se oddaljili. Z dobro obrambo in nekaj skoki smo šli v protinapade ter zadeli lahke koše. Na koncu smo zasluženo zmagali. Zdaj gledamo samo naprej,” je v izjavi po tekmi dejal trener Jurica Golemac.

Jaka Blažič je dosegel 16 točk.
Jaka Blažič je dosegel 16 točk. FOTO: Damjan Žibert
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
03. 02. 2022 16.49
+0
fedr?k
03. 02. 2022 14.12
+1
Čestitke za zmago. Ne se pa preveč hvalit da vam ne bodo krila spet zrasla. Turki so prišli samo s sedmerico pa še ti niso vsi igrali.
fedr?k
03. 02. 2022 14.14
+2
Pardon. Z deveterico. Upam pa da boste zdaj naredili kakšno serijo zmag. Bi bil že čas za tako ekipo.