Košarka

Dragić pred tekmo z Burso: Šteje samo zmaga

Ljubljana, 01. 02. 2022 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je zadnja domača preizkušnja evropskega pokala pred odmorom, ki ga konec februarja prinašajo reprezentančne aktivnosti. V sredo bo zasedba Jurice Golemca v Stožicah na obračunu 12. kroga skupinskega dela gostila turški Bursaspor. Za zmaje je matematika enostavna: potrebujejo zmago, če še želijo upati na uvrstitev v končnico.

Košarkarji Cedevite Olimpije so po napeti končnici v nedeljo izgubili proti Budućnosti.
Košarkarji Cedevite Olimpije so po napeti končnici v nedeljo izgubili proti Budućnosti. FOTO: ABA liga

Po napornem tednu, v katerem je zasedba Cedevite Olimpije odigrala tri tekme v sedmih dneh in od tega dvakrat gostovala, v sredo v francoskem mestu Bourg-en-Bresse in v nedeljo v Podgorici, so se Zmaji v ponedeljek vrnili v Ljubljano in začeli s pripravami na sredin obračun s turškim Bursasporjem, na katerem bodo skušali prekiniti niz štirih zaporednih porazov.

Medtem ko so se ljubljanski košarkarji v zadnjem obdobju znašli v zahtevnem ritmu tekem in porazov, je Bursaspor na košarkarski parket nazadnje stopil 15. januarja, ko je v 17. kolu turškega državnega prvenstva z 90:67 premagal Merkezefendi. Ekipo so nato pestili pozitivni primeri na covid-19, v zadnjem kolu turškega prvenstva pa na parket ni stopila zaradi okužb pri tekmecih.

Freeman je tik pred sredinim obračunom prestopil v moskovski CSKA, tako da ga v sredo v Stožicah ne bomo videli.

V Eurocupu so Turki zaenkrat na devetih tekmah zabeležili tri zmage, med drugim eno proti košarkarjem Cedevite Olimpije v tretjem kolu skupinskega dela tekmovanja. 3. novembra je v Bursi semafor po 40 minutah boja kazal 93:84 za domačo ekipo. Najboljši strelec v vrstah Bursasporja je bil Allerik Freeman z 22 točkami, Kevarrius Hayes jih je dosegel 21 in zbral še 11 skokov. Pri Cedeviti Olimpiji je Jaka Blažič dosegel 20 točk. 

Morali bodo biti boljši v vseh segmentih igre

"Pričakovanja pred sredino tekmo so velika, saj si zelo želimo nove zmage. Pred nami sta namreč dva zelo pomembna tedna. Samo zmaga šteje. Vemo, da smo v Bursi izgubili z razliko devetih točk. Tekma bo izredno zahtevna. Smo domačini, zato enostavno moramo napraviti vse, da pridemo do zmage," je odločen Zoran Dragić, ki je v nedeljo proti Budućnosti pokazal svojo najboljšo predstavo, odkar je pred tedni postal član zmajev.

"V sredo potrebujemo zmago, s katero se bi vrnili na zmagovalne tirnice. Na zadnjih tekmah smo imeli smolo, če pa se želimo proti Bursasporju veseliti zmage, moramo biti boljši v vseh segmentih igre. Bursa je odlična ekipa, ki je zelo urejena in disciplinirana, premore tudi veliko individualne kakovosti. Naši tekmeci igrajo ekstremno agresivno ter fizično košarko, dobro tečejo. Potrebovali bomo tudi pomoč navijačev, saj si želimo nove zmage, ki bi nas obdržala v igri za končnico," pa je svoje dodal trener Jurica Golemac. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cmonBruh
02. 02. 2022 12.11
Letošnja sezona je že od samega začetka zaradi totalno zgrešenega kadrovanja brez repa in glave ter vodenja neizkušenega trenera eno samo umiranje na obroke.
Marcuus
02. 02. 2022 09.49
+1
Za koliko bodo pa danes zgubili...
Flavio
01. 02. 2022 20.15
+6
Ah ta brata Dragić, taka mehkužna, za vsako malenkost cmizdita
ata_jez
01. 02. 2022 20.05
+6
Kaj zmaga ... štejejo eurčki na tekočem računu ... klubu in rezultatom primerno ... malo po malo ... kokrtok redno ... pa zdravstveno zavarovanje ... in čakamo penzijo ...
big brother
01. 02. 2022 20.02
+6
Rezultat je primeren referencam trenerja. Ljudje, ki sami nimajo nobenih vidnih življenjskih referenc dajejo navodila drugim.
Bikoborec
01. 02. 2022 19.59
+2
Skoz isti komentarji. Karkoli je vprašanje, bo isti odgovor.
fant33
01. 02. 2022 19.44
+4
Nimajo sreče vsako pomembno tekmo so tesno izgubil🙄
evanderkane
01. 02. 2022 19.18
+2
Vitaminčki, vi ste se že zdavnaj stopili!!!