Črna kronika

Pijan, nepripet in brez dovoljenja drugemu vozniku odvzel prednost

Novo mesto, 17. 10. 2022 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nedeljo popoldan se je na glavni cesti Novo mesto–Metlika pri odcepu za Dole zgodila prometna nesreča, v kateri se je povzročitelj huje poškodoval. 28-letnik je soudeležencu odvzel prednost, v avtomobilu pa ni bil pripet z varnostnim pasom. Ob prihodu policistov je bil vidno opit, vozil je neregistrirano vozilo in to brez vozniškega dovoljenja.

Ob nadaljnji preiskavi so policisti ugotovili tudi, da vozi neregistrirano in nezavarovano vozilo ter da nima vozniškega dovoljenja.
Ob nadaljnji preiskavi so policisti ugotovili tudi, da vozi neregistrirano in nezavarovano vozilo ter da nima vozniškega dovoljenja. FOTO: Thinkstock

Povzročitelj je pripeljal s smeri Dola in pri vključevanju na glavno cesto odvzel prednost 31-letniku, ki se je pravilno pripeljal s smeri Novega mesta. Na kraj nesreče so nato prispeli metliški policisti, ki so ugotovili, da 28-letnik kaže znake hujše opitosti. Kljub pozivom je odklanjal opravljanje preizkusa alkoholiziranosti, prav tako je odklonil strokovni pregled. 

Ob nadaljnji preiskavi so policisti ugotovili tudi, da vozi neregistrirano in nezavarovano vozilo ter da nima vozniškega dovoljenja.

Ker v času nesreče ni bil pripet z varnostnim pasom, se je 28-letni povzročitelj huje poškodoval. Poškodovan je bil tudi 31-letni voznik in njegov sopotnik. Vse tri udeležence so odpeljali v novomeško bolnišnico. 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MihaGliha
17. 10. 2022 11.54
+10
kdo bo plačal 31 letniku škodo? Nihče, naj zavarovalnica doda v opcije trk z Romom pa ne hecam se
medo90
17. 10. 2022 11.30
+9
po opisu sodeč je jasno kdo vozi takšna vozila,..... torej epiloga ne bo.
Gasilec25
17. 10. 2022 11.11
+5
Drugače je bilo to v petek popoldne :P