Drugi športi

Slovensko obarvana Wisla za prve evropske točke ugnala Pelister

Plock, 17. 10. 2024 22.20 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

V 5. krogu rokometne Lige prvakov sta se pomerila slovensko obarvana Wisla Plock in Eurofarm Pelister. Poljski klub, za katerega so zaigrali Mitja Janc, Miha Zarabec, Tim Cokan in Peter Šiško je s 26:18 premagal makedonskega predstavnika za katerega je igral Nejc Cehte.

Za Wislo Plock je štiri gole dosegel Mitja Janc, dva pa Miha Zarabec; preostala Slovenca v poljski ekipi Tim Cokan in Peter Šiško se tokrat nista vpisala med strelce. Pri makedonskih tekmecih je igral Nejc Cehte, a tudi ni zadel, medtem ko Domna Tajnika ni bilo v postavi.

Veszprem je brez Gašperja Marguča s 34:32 premagal Fredericio, ki je po petih krogih še brez točke.

V skupini A je na vrhu Sporting, po današnji zmagi nad ekipo iz Berlina s 35:33 ima devet točk, s po osmimi sledita Veszprem in PSG.

Statistika tekme Wisla Plock - Eurofarm Pelister
Statistika tekme Wisla Plock - Eurofarm Pelister FOTO: Sofascore.com

Že v sredo je Barcelona v Zagrebu zmagala z 31:29, Domen Makuc je za branilce naslova iz Katalonije dosegel štiri, medtem ko je njegov klubski soigralec Blaž Janc dosegel gol, tako kot Aleks Kavčič za Zagreb. Danski Aalborg je bil doma po hudem boju boljši od madžarskega Picka iz Szegeda z 29:28. Aleks Vlah je za zmago danske zasedbe prispeval dva zadetka, Borut Mačkovšek pa je za madžarsko dosegel tri gole.

Francoski Nantes je v Nemčiji premagal Magdeburg z 32:28. Matej Gaber se pri gostujoči zasedbi ni vpisal med strelce, njegov klubski soigralec Rok Ovniček pa ni bil v kadru francoske ekipe.

V skupini B je v vodstvu Barcelona z desetimi točami, Pick Szeged, Nantes in Kielce so zbrali po šest točk.

Izidi 5. kroga rokometne Lige prvakov:

Skupina A:

Veszprem - Fredericia           34:32

PSG - Dinamo Bukarešta          35:32

Sporting - Füchse Berlin        35:33

Wisla Plock - Eurofarm Pelister   26:18

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.