Drugi športi

Kar šest Slovencev v tokratnem dvoboju rokometne Lige prvakov

Plock, 17. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V četrtkovem prenosu na VOYO (20.45) se bosta v rokometni Ligi prvakov udarila Wisla Plock in Eurofarem Pelister. Na delu bomo videli tudi veliko Slovencev, v poljski zasedbi namreč igrajo Tim Cokan, Mitja Janc, Peter Šiško in Miha Zarabec, pri Makedoncih pa Nejc Cehte in Domen Tajnik.

Za ogled tekme klikni na link.
Za ogled tekme klikni na link. FOTO: VOYO

V 5. krogu rokometne Lige prvakov boste na VOYO lahko spremljali obračun med ekipama Wisla Plock in Eurofarem Pelister. Tako eni kot drugi bodo iskali svojo prvo zmago v tem tekmovanju v letošnji sezoni, na štirih tekmah imajo Poljaki štiri poraze, Makedonci tri in en neodločen izid. V skupini A sta ekipi pozicionirani na dnu lestvice, Eurofarem je s točko šesti, Wisla pa z nič točkami sedma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Za nas bo to ključna tekma. Osredotočiti se moramo predvsem nase in na našo igro. Zagotovo bo dvoboj precej zapleten, saj so v Ligi prvakov vsi nasprotniki močni. Pred lastnimi navijači, ki lahko ustvarijo razgreto vzdušje, je zagotovo možno marsikaj. Naš cilj je zagotovo zmagati na tem srečanju," je pred tekmo povedal Xavi Sabate, trener Wisle Plock. Na drugi strani je trener Eurofarma Branislav Angelovski jasen: "Wisla igra po španskem sistemu, v ekipi so številni reprezentanti. Imajo ekipo, ki je pred dnevi premagala Kielce, so tudi aktualni poljski prvaki. So veliko boljša ekipa, kot kaže trenutno stanje na lestvici. Mi smo imeli pozitiven teden, vzdušje pri nas je dobro. Odigrali smo dobro tekmo tako v Ligi prvakov kot tudi v makedonskem prvenstvu."

Wisla Plock - Eurofarm Pelister
Wisla Plock - Eurofarm Pelister FOTO: VOYO

To bo sploh prvi obračun omenjenih ekip, najboljša strelca pri obeh sta med prvimi desetimi na skupni lestvici: Filip Kuzmanovski (Eurofarm Pelister) s 26 goli in Michal Daszek (Plock) z 22.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.