Drugi športi

D. Makuc in Janc z Barcelono do zmage v Zagrebu, Aalborg ugnal Szeged

Zagreb, 16. 10. 2024 21.30 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Rokometaši Barcelone so v 5. krogu evropske lige prvakov v Zagrebu zmagali z 31:29 (19:14). Domen Makuc je za branilce naslova iz Katalonije dosegel štiri, medtem ko je njegov klubski soigralec Blaž Janc dosegel gol, tako kot Aleks Kavčič za Zagreb. Danski Aalborg je bil doma po hudem boju boljši od madžarskega Picka iz Szegeda z 29:28 (16:15).

Aleks Vlah je za zmago danske zasedbe prispeval dva zadetka, Borut Mačkovšek pa je za madžarsko dosegel tri gole.

Po štirih tekmah v skupini A vodi Sporting s sedmimi točkami, Veszprem, Füchse Berlin, Dinamo Bukarešta in PSG so zbrali po šest, Eurofarm Pelister eno, Wisla Plock in Fredericia pa sta brez njih.

Rokometaši Zagreba so nudili odličen odpor favorizirani Barceloni, ki je na koncu vendarle unovčila bogate izkušnje in slavila tesno zmago v Areni.
Rokometaši Zagreba so nudili odličen odpor favorizirani Barceloni, ki je na koncu vendarle unovčila bogate izkušnje in slavila tesno zmago v Areni. FOTO: EHF

Po nepolnem petem krogu v skupini B je v vodstvu Barcelona z desetimi točami, Pick Steged je zbral šest, Aalborg pet, Nantes in Kielce po štiri, Magdeburg tri, Zagreb in Kolstad pa po dve točki.

Liga prvakov, skupina B, 5. krog, izid:
Zagreb - Barcelona 29:31 (14:19)
(Aleks Kavčič 1 gol za Zagreb; Domen Makuc 4 goli in Blaž Janc 1 gol za Barcelono).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.