Drugi športi

O golu Mitje Janca govori cela Poljska

Plock, 14. 10. 2024 09.59 | Posodobljeno pred 28 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski organizator rokometne igre, 21-letni Mitja Janc, s pridom izkorišča ponujene minute v dresu poljskih prvakov, igralcev Orlen Wisle Plock. Tudi na večnem prvenstvenem derbiju z Industrio Kielce (29:25) je zasijal v vsem svojem sijaju. Z golom z velike razdalje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do izteka prvega polčasa so ostale tri sekunde, toliko časa je za izvedbo napada ostalo Mitji Jancu in druščini. Prav 21-letnik, ki je pred začetkom letošnje sezone Celje Pivovarno Laško zamenjal z ambiciozno Wislo Plock, je bil tisti, ki je prvi prejel žogo v roke in se odločil poizkusiti. Težko bi mu kdo zameril, če gola ne bi dosegel, saj je pri strelih s tolikšne razdalje vselej izjemnega pomena tudi faktor sreče, a izzval jo je in bil za to nagrajen. 

Dosegel je gol z oddaljenosti, od koder praviloma poizkusijo tisti z najmočnejšim strelom v moštvu in ne organizatorji igre, a Janc je tvegal in takoj postal eden junakov obračuna. Četudi je bil do konca tekme z Industrio Kielce – na Poljskem označujejo spopad dveh največjih poljskih rokometnih klubov 'sveta vojna' – še celoten drugi polčas, ravno takšni goli še dodatno okrepijo samozavest zasedbi.

Športnik z Loga pri Sevnici je ob zmagi gostiteljev z 29:25 dosegel 8 golov in bil tudi najboljši strelec obračuna, s petimi goli in dobro organizacijo napada pa se je izkazal tudi Miha Zarabec

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.