Drugi športi

'Pričakujemo napet obračun in našo končno zmago'

Ljubljana, 16. 10. 2024 11.52 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljanske rokometašice so pred dnevi pretrpele sploh prvi (evropski) poraz v sezoni. Ekipa iz Bukarešte je zasluženo vzela komplet točk, Krimovke pa so na potezi, da se primerno odzovejo na premierni poraz v Ligi prvakinj. A zahtevnost naloge je skorajda najvišja možna, saj Ljubljančanke ta konec tedna gostujejo na Madžarskem pri Ferencvarosu, ki je med glavnimi kandidati za preboj na zaključni turnir četverice. Tjaša Stanko je eden stebrov igre Krimovk že vrsto let. Mariborčanka pričakuje napet obračun in zmago v madžarski prestolnici.

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto čaka nov izziv v Ligi prvakinj. Potem ko je minuli vikend Bukarešta končala njihov zmagoviti niz, se pri krimovkah zavedajo, da bo v dvoboju z madžarskim Ferencvarosem pomembno tudi, kako se bodo kot ekipa odzvale na poraz. 

Čeprav je tekmec izjemno kakovosten, verjamejo v dobro igro in upajo na dve točki. Rokometašice Krima so to sezono Lige prvakinj odlično začele in uvodoma nanizale štiri zaporedne zmage nad hrvaško Podravko Vegeto, romunsko Bistrito, danskim Nyköbingom in norveškim Storhamarjem. Minulo soboto pa so rokometašice romunske Bukarešte končale njihov zmagoviti niz.

Tjaša Stankol
Tjaša Stankol FOTO: Aljoša Kravanja

Tjaša Stanko meni, da bo v soboto ključ do zmage spet obramba. "V dveh mesecih smo potrdile, da dobro delamo in verjamem, da bomo to pokazale tudi v soboto. V ekipi po porazu ni panike, vlada zgolj pozitivno vzdušje. Naš cilj je, da bi točke iz Budimpešte odšle z nami. Dobro treniramo že od ponedeljka, vse smo motivirane in v soboto gremo na zmago."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

modsoloserji
16. 10. 2024 14.03
Kjuč do zmage je postaviti na igrišče od prve minute najmočnejšo ekipo. Namig za Adžića...
wsharky
16. 10. 2024 12.32
+2
bom stavil na ferencvaroš