Nogomet

Trener Arsenala najel žeparje in opeharil svoje nesramno bogate nogometaše

London, 08. 08. 2024 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Klubi po celotni Evropi se intenzivno pripravljajo na začetek nove sezone. Angleški Arsenal je v minulih dveh sezonah bil zelo blizu naslovu v Premier ligi, a obakrat je mogočni Manchester City zbral več točk. Trener topničarjev Mikel Arteta upa, da mu bo letos končno uspelo premagati Pepa Guardiolo, za motivacijo svojih varovancev pa je uporabil zelo iznajdljiv trik.

Arsenal je za zdaj pred novo sezono v svoje vrste privabil le italijanskega branilca Ricarda Calafiorija. Na poti v London iz Real Sociedada naj bi bil tudi španski vezist Mikel Moreno, njegov soimenjak Mikel Arteta pa predvsem upa na velik napredek svojih varovancev, ki so na koncu prejšnje sezone Premier lige za prvakom Manchester Cityjem zaostali le dve točki.

Med pripravljalnim obdobjem je Arteta svoje igralce poskušal motivirati na edinstven način. Spletna stran The Athletic namreč poroča, da naj bi na eni od ekipnih večerij na pobudo trenerja bili prisotni tudi številni žeparji, ki so nekaterim nogometašem med strežbo "ukradli" številne osebne predmete. Med "žrtvami" so bili mobilni telefoni in denarnice.

Mikel Arteta in njegovi varovanci bodo v prihodnji sezoni Premier lige poskušali končno prehiteti Manchester City
Mikel Arteta in njegovi varovanci bodo v prihodnji sezoni Premier lige poskušali končno prehiteti Manchester City FOTO: AP

Ob koncu večerje je španski strateg svoje nogometaše prosil, da izpraznijo žepe, sledilo pa je veliko presenečenje. S to lekcijo naj bi jih Arteta poskušal opomniti, da morajo vedno biti izjemno pozorni na dogajanje okoli sebe. V prihajajoči sezoni se bo Arsenal poleg Premier lige boril tudi za osvojitev Lige prvakov, videli pa bomo ali bo Artetino poletno predavanje obrodilo sadove v ključnih trenutkih sezone.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.