Nogomet

Celjani dobili tekmeca v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov

Struga, 17. 07. 2024 19.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Celja se bodo v drugem krogu kvalifikacij za nastop v elitni Ligi prvakov merili proti slovaškemu Slovanu iz Bratislave. Klub, za katerega igra tudi Slovenec Kenan Bajrić, je na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij z 2:1 v gosteh premagal makedonsko Strugo in v skupnem seštevku slavil s 6:3.

Celjani, ki jih s klopi vodi hrvaški trener Damir Krznar, so že v torek potrdili napredovanje v drugi krog po domači zmagi z 2:1 proti estonski Flori. Na prvi tekmi v Talinu je bilo 5:0 za slovenske državne prvake.

Celje - Flora
Celje - Flora FOTO: Damjan Žibert

Tekmec za preboj v tretji krog kvalifikacij bo slovaški Slovan, ki je dobil obe tekmi proti prvaku Severne Makedonije. Kenan Bajrić je za zasedbo iz Bratislave odigral celo tekmo. V prvem polčasu sta za slovaške prvake zadela Vladimir Weiss (9. minuta), avtogol pa je dosegel Kire Ristevski (34.). V 85. minuti je končni izid postavil Bassirou Compaore.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celjani bodo gostitelji prve tekme, ki bo na sporedu bodisi 23. bodisi 24. julija. Povratna tekma bo v Bratislavi 31. julija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvem krogu kvalifikacij igrata še dve ekipi slovenskih nogometašev. Za Borac iz Banjaluke igra Aleks Pihler, pri Rigas FS pa si kruh služi Žiga Lipušček. Pihler je z Borcem na prvi tekmi proti Egnatii slavil z 1:0, Lipušček pa z latvijskim predstavnikom 3:0 proti Larneju.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
17. 07. 2024 21.17
Ko pride tujec trenirat v španijo anglijo nemčijo se najprvo nauči jezik tale hrvat pa še po 10 letih ne zna slovenjščine