Nogomet

Po zmagi nad Fenerbahčejem Galatasaray zbodel Mourinha

Carigrad, 22. 09. 2024 08.58 | Posodobljeno pred 5 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši turškega Fenerbahčeja so v 6. krogu vknjižili prvi poraz v turški ligi. Varovanci Joseja Mourinha so premoč morali priznati nogometašem Galatasaraya, ki so se s šesto zmago dodatno utrdili na vrhu prvenstvene lestvice. Po koncu tekme pa so veliko pozornosti požele objave, s katerimi so pri Galatasarayu zbodli portugalskega stratega.

Galatasaray je na carigrajskem derbiju v gosteh s 3:1 premagal Fenerbahče. V 20. minuti je žoga v mreži domačih pristala po napaki vratarja Dominika Livakovića, za drugega je poskrbel Dries Mertens, v 59. minuti je bil natančen še Gabriel Sara, častni gol pa je za Fenerbahče iz enajstih metrov zabil Edin Džeko.

Galatasaray tako po šestih tekmah z maksimalnim izkupičkom ostaja na prvem mestu prvenstvene lestvice, za varovance Joseja Mourinha pa je bil to prvi poraz v turški ligi in trenutno zasedajo drugo mesto, pet točk za carigrajskim rivalom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rivalstvo pa se med kluboma ni pokazalo le na tekmi, temveč tudi po njej, ko je Galatasaray na svojih družbenih omrežjih dregnil portugalskega stratega, ki se ga je prijel vzdevek The Special One (Tisti, ki je poseben). 

Najprej je klub na svojem uradnem X profilu objavil fotografijo, na kateri njihov trener Okan Buruk pogleduje proti Mourinhu, pod objavo pa zapisali "The winner one" (Tisti, ki je zmagal).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To pa ni bila edina provokacija, ki so jo namenili trenerju Fenerbahčeja. Nekaj minut pozneje so objavili še prirejeno fotografijo knjige z naslovom The crying one (Tisti, ki joče) in obrazom jokajočega Mourinha na platnici. V objavo pa so pri Galatasarayu zapisali, da je knjiga na prodaj v knjigarnah Kadikoya, dela Carigrada, iz katerega prihaja Fenerbahče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.