Nogomet

Mourinho v Fenerbahče, Conte v Napoli

Carigrad, 31. 05. 2024 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualna sezona se še praktično ni povsem zaključila, pa je že prišlo do številnih trenerskih zamenjav v taborih evropskih velikanov. Novega trenerja bodo tako predstavili tudi pri Napoliju in Fenerbahčeju. Gre za dve zveneči imeni, Antonio Conte bo zasedel klop Neapeljčanov, v Turčijo pa odhaja Jose Mourinho.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

Fenerbahče je v letošnji izvedbi turškega prvenstva zbral kar 99 točk, a to ni zadostovalo za prvo mesto, ki je pripadlo Galatasarayu. Tudi v pokalnem tekmovanju se Fener ni proslavil, v četrtfinalu je namreč nepričakovano izpadel proti Ankaragücüju.

Evropsko pot zasedbe iz Carigrada je prav tako v četrtfinalu na boleč način zaključil Olympiakos, kasnejši prvak Konferenčne lige.

Vse to je privedlo do odločitve vodstva Fenerbahčeja, da ne podaljša sodelovanja s trenerjem Ismailom Kartalom, čigar pogodba se izteče to poletje. Zamenjal ga bo kontroverzni Jose Mourinho, ki se je v svoji bogati karieri že dokazal kot jamstvo za uspeh. 

Portugalski strokovnjak je s Turki sklenil dveletno pogodbo, zanj pa bo to po Benfici, Uniao de Leirii, Portu, Chelseaju, Interju iz Milana, madridskemu Realu, Manchester Unitedu, Tottenhamu in Romi že 10. ekipa, kjer bo čaral s svojo trenersko palico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bo Conte še s tretjim klubom stopil na prestol Serie A?

Antonio Conte se po krajšem premoru vrača v vlogo glavnega trenerja, prevzel bo vajeti Napolija. Za Neapeljčani je porazna sezona, v kateri so celo branili naslov italijanskih prvakov. 

Antonio Conte
Antonio Conte FOTO: AP

Aureliu De Laurentiisu, alfi in omegi Napolija, se verjetno še kako kolca po odhodu Luciana Spallettija, s katerim ni uspel doseči dogovora o nadaljevanju sodelovanja. 

Nadomestil ga je Rudi Garcia, a le za kratek čas, saj je že sredi novembra moštvo iz Neaplja prevzel Walter Mazzarri, toda tudi on se v svoji drugi eri pri Napoliju ni proslavil. 

Požar je nato začasno gasil slovaški selektor Francesco Calzona, vendar je Napoli sezono zaključil šele na 10. mestu v Serie A in je tako za naslednje tekmovalno leto ostal brez nastopa v evropskih tekmovanjih. 

Na staro pot slave bo Neapeljčane skušal popeljati Conte, ki je kot trener Juventusa in Interja že osvojil italijansko prvenstvo. Tabor italijanskega stratega in Napoli sta vse bližje podpisu pogodbe, ki bo 54-letnika vezala z mestom pod Vezuvom vsaj do junija 2027.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slavko Badič
31. 05. 2024 19.45
-1
…še malo, pa bo v Olimpiji. En od najbolj precenjenih trenerjev.
HALAcR7
31. 05. 2024 19.17
+1
Le eden pred njim ,,Legenda
dinozaver79
31. 05. 2024 19.06
+5
eden najvecjih, kaj mu je uspelo s portom in interom to je res neverjetno
Narkodefinkica
31. 05. 2024 19.00
-2
To ni trener ne manager, ne vodja, to je navaden konjski mešetar.
Dolar Kramp
31. 05. 2024 18.34
+0