Nogomet

Mourinho o Osimhenu: Ne maram njegovega obnašanja

Istanbul, 12. 09. 2024 13.20 | Posodobljeno pred 6 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko je postalo znano, da bo Victor Osimhen kariero nadaljeval v turški ligi, natančneje pri Galatasarayju, kamor se je pred časom preselil tudi kontroverzni portugalski trener Jose Mourinho kot trener Fenerbahčeja, se je slednji naposled le oglasil. V svojem slogu je pokomentiral kakovost napadalca ter napake in težave Nigerijca in kaj ga je pri njem najbolj zmotilo. Mestni derbi Fenerbahčeja in Galatasarayja v Istanbulu je s prihodom dveh zvenečih imen pridobil zelo veliko tako na igrišču kot tudi izven njega.

Victor Osimhen
Victor Osimhen FOTO: AP

Mestni turški dvoboj med Fenerbahčejem in Galatasarayjem bo v letošnji sezoni zagotovo dobil novo poglavje. Strast, ki presega okvirje nogometne igre, je za Istanbul dobra znana, toda vse skupaj se bo s prihodom velikih nogometnih imen le še razplamenelo. Tesna sovražnika, ki tekmujeta za prevlado tako v Istanbulu kot v celotni državi, sta dobila nov tekmovalni zagon. Na klop prvih se je sedaj usedel kontroverzni portugalski trener Jose Mourinho, v svojo ekipo pa so nasprotniki zvabili Victorja Osimhena, ki je tam na posoji iz Napolija. To se je sicer dogodilo po pravi drami, ko je nogometaš najprej zavrnil bogate Savdijce in se nato tudi sprl s klubom iz Neaplja. Bil je odstranjen iz prve ekipe, ki ga je nato poslala na posojo v Turčijo. Drama pa tu naj še ne bi bila končana, saj njegova pogodba z Galatasarayjem vključuje klavzulo, ki mu bo omogočila, da zapusti Istanbul, če ga januarja pokliče eden od najboljših 10 klubov, ki naj bi jih sam navedel.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

V televizijskem intervjuju s turškimi mediji je Mourinho sicer pohvalil Osimhena kot igralca, njegov podpis pa označil za fantastičnega tako za ligo kot tudi za njegov novi klub. "Okoliščine, v katerih je prišel sem, niso pomembne. Pomembno je, da ima Galatasaray res fantastičnega igralca." Ne glede na vse dogodke ali ravno zaradi njih pa ima Portugalec glede nove zveneče okrepitve mestnega rivala tudi nekaj krepkih za povedati. "Ni mi všeč njegovo vedenje," poudarja Mourinho. Pri tem še dodaja, da nekatera stališča nigerijskega nogometaša niso sprejemljiva za igralca njegove kakovosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zdi se, da je vse skupaj dobra napoved za razvoj nogometa v Turčiji tako na kot tudi izven zelene površine, z njunim prihodom pa bo kakovost in raven turške lige v letošnji sezoni zagotovo le zrasla. Kot vemo, je Mourinho dobro znan po tem, da ne varčuje z besedami, zato je o Nigerijcu povedal še, da se je z njim sicer vedno dobro razumel, toda: "Preveč je agresiven. Vsakič, ko smo igrali proti njim, sem se z njim pogovoril. Ker mi ni bilo všeč njegovo vedenje. Ne more se zgoditi, da se takšen igralec tako razmetava." Stara znanca italijanskega prvenstva, Portugalec je namreč sedel na klopi Rome, bosta imela torej še veliko priložnosti za medsebojne pogovore. Pred časom je bilo nekako tako: "Nazadnje, ko smo igrali z Romo proti Napoliju, sem se z njim pogovarjal in mu rekel: poglej, ti si eden od dveh najboljših afriških igralcev. To sta ti in Mo (Salah). V preteklosti so bili to Didier Drogba, Samuel Eto'o, George Weah, ne moreš se tako obnašati."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klinček
18. 09. 2024 10.16
+1
Murinho car za vedno
ddolores
12. 09. 2024 16.02
-2
Ja Murinho cel svet pa tvojega!
The GOAT
12. 09. 2024 15.12
+4
Sej sta oba tm tm…🤷🏻‍♂️
Blue Dream
12. 09. 2024 15.22
+1