Nogomet

Liverpool in City do zmage s 3:1, United z enakim rezultatom klonil proti Brightonu

Wolverhampton, 16. 09. 2023 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Liverpoola so uspešno začeli peti krog angleške Premier lige, saj so se razveselili gostujoče zmage v Wolverhamptonu. Tamkajšnje moštvo Wolverhampton Wanderers so za četrto zmago v sezoni premagali s 3:1 in se začasno zavihteli na vrh ligaške razpredelnice. Le nekaj ur kasneje je namreč Manchester City v šampionskem slogu premagala West Ham United in se vrnil na vrh Premier lige. Cityjev mestni tekmec Manchester United pa je doživel boleč domač poraz proti Brighton & Hove Albionu.

Za Redse se je tekma sicer začela slabo, saj je Hwang Hee-Chan že v sedmi minuti Volkove popeljal v vodstvo. Po hitrem zadetku so bili v prvem polčasu nato domači nogometaši nevarnejši, a prednosti niso uspeli povišati. A v drugem polčasu je Liverpool pokazal pravi obraz.

Za izenačenje je v 55. minuti poskrbel Cody Gakpo, po pol ure napadanja pa je Andy Robertson poskrbel za preobrat. Pri obeh zadetkih se je s podajo izkazal Mohamed Salah. V sodnikovem podaljšku je padel še četrti in zadnji zadetek na tekmi. Harvey Elliott je po novi podaji Salaha močno sprožil, po odbitku od rezervista domačih Huga Buena pa je žoga končala v mreži Joseja Saja.

Staistika tekme Wolverhampton - Liverpool
Staistika tekme Wolverhampton - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Wolves - Liverpool

Do zmage z enakim rezultatom kot Liverpool je prišel tudi Manchester City. Aktualni prvaki so sicer 'izgubili' prvi polčas, kar se jim redko zgodi. Za edini zadetek v prvem delu igre je poskrbel James Ward-Prowse. A prekaljeni Pep Guardiola je očitno ekipo med polčasom postrojil in pripravil odlično taktiko. Meščani so že v prvi minuti drugega polčasa prek poletne okrepitve Jeremyja Dokuja namreč izenačili, a se s tem niso zadovoljili in Bernardo Silva je z zadetkom v 76. minuti poskrbel za preobrat. Zmago pa je potrdil in piko na is postavil Erling Haaland, ki je deset minut kasneje zapečatil usodo West Hama.

Statistika tekme West Ham United - Manchester City
Statistika tekme West Ham United - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme West Ham United - Manchester City

Povsem diametralno nasprotje pa je prikazal Manchester United. Rdeči vragi so na domačem Old Traffordu z 1:3 izgubili proti Brightonu. Goste je v 20. minuti v vodstvo popeljal nekdanji član Uniteda Danny Welbeck, rdeči vragi pa so prek poletne okrepitve Rasmusa Hojlunda izenačili v 42. minuti, a je bil Norvežanov zadetek razveljavljen, saj je žoga že pred tem s celotnim obsegom prešla avt črto. V drugem polčasu sta zadela še Pascal Gross in Joao Pedro, na 1:3 pa je znižal rezervist Hannibal Mejbri.

Statistika tekme Manchester United - Brighton & Hove Albion
Statistika tekme Manchester United - Brighton & Hove Albion FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Manchester United - Brighton & Hove Albion

Za preobrat kroga je pa poskrbel Tottenham Hotspur. Londončani so proti Sheffield Unitedu od 73. minute dalje izgubljali, v ekstremno dolgem sodnikovem podaljšku pa jim je uspelo kar dvakrat zadeti. V 98. minuti je zadel Richarlison, v 101. pa še Dejan Kulusevski.

Preobrat je uspel tudi Aston Villi, ki je na domačem Villa Parku po zaostanku z 0:1 prišla do zmage s 3:1. Vsi štirje zadetki so padli v drugem polčasu.

Do druge zmage v sezoni pa je prišel Fulham, ki se je namučil z novincem v Premier ligi Luton Townom, ki bo na prvo zmago med elito še moral počakati. Za minimalno zmago Kočarjev je poskrbel Carlos Vinicius

Na pozno popoldanski tekmi pa je Newcastle United z minimalnih 1:0  premagal Brentford. Edini zadetek na tekmi je z uspešno izvedenim strelom z bele pike dosegel Callum Wilson.

Izidi 5. kroga angleške nogometne lige:

- sobota, 16. 9.:

Wolverhampton Wanderers - Liverpool          1:3 (1:0)

Aston Villa - Crystal Palace       3:1 (0:0)

Fulham - Luton Town                 1:0 (0:0)

Manchester United - Brighton & Hove Albion     1:3 (0:1)

Tottenham Hotspur - Sheffield United       2:1 (0:0)

West Ham United - Manchester City         1:3 (1:0)

Newcastle United - Brentford         1:0 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bači
16. 09. 2023 19.32
+3
Kaj pa jim Brighton dela...