Nogomet

Liverpool zmagal, Brighton navdušil, Tottenham in City premagala Uniteda

Liverpool, 19. 08. 2023 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Liverpool je v drugem krogu angleškega prvenstva kljub igralcu manj brez težav z izidom 3:1 odpravil Bournemouth. Brighton pa kljub številnim prodajam v letošnjem prestopnem roku še naprej navdušuje svoje navijače. Tokrat je z izidom 4:1 padel Wolverhampton. Tottenham je na domačem stadionu v odlični tekmi z izidom 2:0 premagal Manchester United. Na zadnji nedeljski tekmi je Manchester City z 1:0 premagal Newcastle United.

Liverpool je tekmo proti Bournemouthu na domačem Anfieldu začel zelo slabo, saj je že v tretji minuti zaostajal. Po podaji nekdanjega igralca domačih Dominica Solankeja je mrežo Alissona zatresel Antoine Semenyo. Po lanskih težavah Liverpoola, ki se ni uvrstil v letošnjo Ligo prvakov, je marsikateri domači navijač verjetno pomislil na najhujše, ampak varovanci Jürgena Kloppa so že v prvem polčasu postavili stvari na svoje mesto.

Najprej je v 28. minuti zadel Luis Diaz, v 36. minuti pa je bil Mohamed Salah kljub zgrešeni enajstmetrovki dovolj pozoren, da je odbito žogo usmeril v mrežo gostov in svoje moštvo povedel v vodstvo. V drugem polčasu je v 62. minuti zadel še Diogo Jota, ki je postavil končni izid 3:1. Še pred tem je igro po neposrednem rdečem kartonu moral zapustiti nekdanji igralec Brightona, ki je v letošnjem poletju okrepil Liverpool Alexis Mac Allister.

Strelec drugega zadetka proti Bournemouthu Mohamed Salah
Strelec drugega zadetka proti Bournemouthu Mohamed Salah FOTO: AP

Roberto De Zerbi nadaljuje z revolucijo

Brighton je zdaj že zelo navajen na to, da njegove najboljše igralce skoraj vsako leto "odščipnejo" največji evropski klubi. Letos sta odšla prej omenjeni Mac Allister in Moises Caicedo, ki je za v Britaniji rekorden znesek okrepil Chelsea. A Brighton je že leta izjemno smotrno voden klub, ki ima za vsakega odhajajočega igralca še pred njegovim odhodom pripravljeno zamenjavo. Ne zgolj za igralca, tudi pri trenerjih ne pešajo, saj je po lanskem odhodu Grahama Potterja na klop sedel Italijan Roberto De Zerbi, pod taktirko katerega Brighton nadaljuje z izjemnimi predstavami.

Naslednja velika zvezda iz obalnega mesteca na jugu Anglije bo zagotovo Japonec Kaoru Mitoma, ki je svoje moštvo v 15. minuti srečanja z Wolverhamptonom povedel v vodstvo. Podajalec je bil Ekvadorec Pervis Estupinan in v 46. minuti sta zamenjala vlogi, saj je tokrat Estupinian premagal vratarja Wolvesov Joseja Saja. Sledila sta hitra zadetka Sollyja Marcha in prepozen odgovor Hwang Hee-Chana za končnih 4:1.

Wolves  - Brighton statistika tekme
Wolves - Brighton statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Tottenhamu odlična tekma

Tottenham je v popoldanski tekmi gostil Manchester United. Gledalci na Tottenhamovem stadionu so že od začetka tekme spremljali spektakularno predstavo obeh moštev, ki pa kljub številnim priložnostim na obeh straneh ob polčasu ni dostavila golov. V začetku drugega polčasa so svojo dinamično igro z zadetkom Senegalca Papeja Matarja Sarra končno kronali domači nogometaši. Drug zadetek na tekmi je padel v 83. minuti, ko je žogo v lastno mrežo preusmeril branilec Uniteda Lisandro Martinez, ki je postavil končni izid.

Statistika tekme Tottenham - Manchester United
Statistika tekme Tottenham - Manchester United FOTO: Sofascore.com

Manchester City je na domačem stadionu Etihad z odličnim zadetkom Juliana Alvareza v 31. minuti premagal Newcastle United. 

Manchester City - Newcastle United
Manchester City - Newcastle United FOTO: Sofascore.com

Izidi, 2. krog:

- petek, 18. avgust:

Nottingham Forest - Sheffield United 2:1 (1:0)

- sobota, 19. avgust:

Fulham - Brentford 0:3 (0:1)

Liverpool - Bournemouth 3:1 (2:1)

Wolverhampton - Brighton 1:4 (0:1)

Tottenham - Manchester United 2:0

Manchester City - Newcastle 1:0

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.