Nogomet

Elšnik in Drkušić na Marakani dočakala zvezdniško okrepitev

Beograd, 04. 09. 2024 12.46 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Beograjski nogometni velikan Crvena zvezda je pred začetkom sezone v Ligi prvakov pripeljal zvenečo okrepitev. Iz Stuttgarta kot posojen nogometaš prihaja kongovski reprezentant Silas. Krilni napadalec, ocenjen na 10 milijonov evrov, je postal z naskokom najvrednejši posameznik srbskega prvenstva.

Silas je iz Stuttgarta posojen v Crveno zvezdo.
Silas je iz Stuttgarta posojen v Crveno zvezdo. FOTO: Profimedia

Gre za 189 centimetrov visokega kongovskega nogometaša, ki je v reprezentančnem dresu zbral 16 nastopov in en zadetek. Še bolj povedna je njegova klubska statistika, saj je po prestopu v Stuttgart leta 2019 za nemškega velikana zbral kar 132 nastopov in 35 zadetkov. 

V lanski sezoni nemške Bundeslige, v kateri se je Stuttgart uvrstil v Ligo prvakov, je na 27 nastopih prispeval po pet golov in asistenc. Začel je osem tekem, manjkal je le od sredine januarja do sredine februarja, ko se je s Kongom mudil na afriškem pokalu narodov. 

Silasova tržna vrednost je decembra 2021 znašala kar 25 milijonov evrov. Na Marakano je posojen brez možnosti odkupa. Poleg višine in fizične moči ga krasi tudi izjemna hitrost. Na spletni strani Crvene zvezde so celo zapisali, da gre za enega najhitrejših napadalcev v Evropi ta hip, ki lahko po potrebi zaigra tudi v konici napada ali na položaju napadalnega vezista. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji član Milana konkurenca Elšniku 

Rdeče-beli so se nedavno okrepili še z dvema zvenečima imenoma. Iz Torina je prišel 28-letni krilni napadalec Nemanja Radonjić. Otrok Partizana je za Srbijo vknjižil 44 nastopov, na nedavnem Euru pa ni bil del načrtov selektorja Dragana Stojkovića. Konkurenco Timiju Maxu Elšniku na sredini igrišča pa bo predstavljal izkušeni Rade Krunić, ki je bil med letoma 2019 in 2024 član Milana. Sezono je začel v dresu turškega velikana Fenerbahčeja, s katerim se ni uspel uvrstiti v Ligo prvakov, zato si je v Beogradu poiskal nov izziv. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FuzineMojeMesto
04. 09. 2024 17.13
+3
Zvezda, klub ki je pokril celotno Evropo in kasneje se Svet z izključno domačimi igralci.. Lep dosežek, in dejstvo kakšna liga je bila Jugoslovanska.. Nisem Jugonostalgik, nasprotno sem izrecno Anti jugic, ampak dejstva so dejstva . Zvezda srečno, Timi in Vanja Srečno!!
bohinj je zakon
04. 09. 2024 18.28
+0
Timi je vse boljši. Drakulič se je že na prvi tekmi veliko gibal. Torej ima kvalitet. Vsi se bodo v kupu šampiona še dokazali. Njuna vrednost bo skočila na 30 milijončkov. To je to.
bohinj je zakon
04. 09. 2024 16.39
+2
Lepe ste ga opisali. Kaj bo.............pa bomo videli.
FuzineMojeMesto
04. 09. 2024 17.15
-2
Bohinc, Zvezdas, moram priznati da imaš dober okus! GD Ljubljana Hooligans Fužine 1994
bohinj je zakon
04. 09. 2024 18.26
-2