Nogomet

Reprezentanti samozavestni: Cilj je prvo mesto v skupini

Brdo pri Kranju, 03. 09. 2024 18.46 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek začela novo sezono Lige narodov. V drugem kakovostnem razredu se bo v svoji skupini merila z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom. Za uvod bodo v Stožicah gostovali naši severni sosedje, Vanja Drkušić pa brez ovinkarjenja napoveduje, da je cilj vknjižiti vse tri točke.

Za Vanjo Drkušićem je izjemno poletje, v katerem se je ob Jaki Bijolu uveljavil kot nezamenljiv del slovenske obrambe. Na Euru je odigral vse štiri obračune in si kot eden najboljših posameznikov Slovenije priigral prestop v Crveno zvezdo, s katero bo letos nastopal tudi v elitni Ligi prvakov. 

Uefa je Ligo narodov uvedla kot nadomestilo za med navijači zelo nepriljubljene prijateljske tekme. In čeprav bo naboj tokrat zagotovo manjši, kot je bil junija v Nemčiji, Drkušić zatrjuje, da v zavzetost reprezentantov ne gre dvomiti: "Vsak igralec pride v reprezentanco z dodatno energijo in motivacijo. Igramo za svojo državo, za državni grb, zato smo vsi zelo motivirani." 

Uvrstitev v osmino finala evropskega prvenstva je Slovenijo nedvomno učvrstila na nogometnem zemljevidu. "Mi smo to vedeli že prej. Že prej smo verjeli v svoje kvalitete. Evropsko prvenstvo je bil le eden od pokazateljev, da se lahko kosamo z najboljšimi. Sedaj se bo od nas morda pričakovalo več, naredili smo si neko ime. A vsi igralci smo pripravljeni na ta izziv. Mislim, da bomo naredili svoje delo," je samozavesten 24-letni branilec. 

Vanja Drkušić na tekmi s Portugalsko v osmini finala
Vanja Drkušić na tekmi s Portugalsko v osmini finala FOTO: Luka Kotnik

Kot že rečeno, v petek bo v Stožicah gostovala Avstrija. V ponedeljek bo največji nogometni objekt v državi gostil Kazahstance. 

"Kazahstan že poznamo iz prejšnjih kvalifikacij za Euro. Avstrija je nova reprezentanca, ampak gre za kvalitetno ekipo. Morali bomo biti na nivoju, da zmagamo obe tekmi. Naš cilj je, da osvojimo prvo mesto v tej skupini. Če bomo s fanti delali to, kar smo v preteklosti, bomo prišli do želenega rezultata," je še prepričan Drkušić.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.