Nogomet

V mladih letih za Avstrijo odigral vsaj 50 tekem, a se je odločil za Slovenijo

Brdo pri Kranju, 04. 09. 2024 08.22 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
4

Za Sandija Lovrića ima dvoboj nogometne Lige narodov v Ljubljani med Slovenijo in Avstrijo poseben pomen. Slovenski reprezentant je bil namreč član več mlajših selekcij Avstrije, v petek bo tako igral proti reprezentanci svoje rojstne države. "Zagotovo bo čustveno. Veselim se tekme in želim v njej uživati."

Sandi Lovrić, ki se je rodil v avstrijskem Lienzu in ima tudi avstrijski potni list, je petkovega tekmeca označil za jasnega favorita skupine. Reprezentanca pod vodstvom Ralfa Rangnicka je nazadnje na evropskem prvenstvu prikazala dobre predstave. "Dali bomo vse od sebe, a smo menda manjši tekmec," je dejal 26-letni Lovrić, ki vidi Avstrijce kot favorite ne le proti Sloveniji, ampak tudi proti Norveški, drugi kandidatki za prvo mesto v skupini. "Haaland je dober, a gledano kot ekipa je Avstrija zagotovo favorit."

Sandi Lovrić in Andraž Šporar na treningu reprezentance
Sandi Lovrić in Andraž Šporar na treningu reprezentance FOTO: Luka Kotnik

Lovrić je v dresu Avstrije odigral več kot 50 tekem v reprezentancah do 16, 17, 18, 19 in 21 let, v tem času pa je dobro spoznal zdajšnje avstrijske reprezentante, kot so Christoph Baumgartner, Stefan Posch, Konrad Laimer, Maximilian Wöber, Patrick Pentz in Alexander Schlager. Leta 2020 se je nato sam odločil vrniti v domovino svojih prednikov. "To je bila zame popolnoma prava odločitev, to popolnoma podpiram in o tem nisem niti za trenutek dvomil. Slovenija se je zame zelo potrudila," je pojasnil Lovrić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometaš Udineseja je za Slovenijo doslej zbral 35 reprezentančnih nastopov. Lovrić pa na Euru v Nemčiji ni zaigral, tudi zato, ker je dobra dva meseca pred prvenstvom utrpel resno poškodbo. "Zato je bil zame uspeh že to, da sem sploh bil na evropskem prvenstvu," je za avstrijsko agencijo še poudaril Lovrić in dodal, da poraz v osmini finala po enajstmetrovkah proti Portugalski še vedno boli.

Varovanci Matjaža Keka so na Euru po remijih v skupinskem delu proti Danski, Srbiji in Angliji klonili šele v osmini finala. "Še vedno boli, a če pogledate celoten turnir, smo lahko ponosni," je dejal Lovrić in dodal: "Zdaj želimo narediti naslednje korake kot ekipa."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmblackbird
04. 09. 2024 14.32
-1
A ta je tudi slovenski dragulj kot Šeško.......?
Silvester Ali62
04. 09. 2024 14.01
Zakaj ne bi Šeško in Kampl prepričala Ramšaka da bi zaigral za Slovenijo
AyrtonS
04. 09. 2024 10.00
-1
vsaka čast Sandiju, takšnih športnikov manjka, medtem ko se je pa Kevin Kampl odločil za deenaaaar
trtr
04. 09. 2024 09.06
-1
Bla bla bla za njihovo reprezentanco je preslab, v naši ligi je 10 boljših od njega pa se jim na njegov račun odžira minute in izkušnje.