Šport

Na Požunovem seznamu tudi Pungartnik

Ljubljana, 17. 12. 2007 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi selektor slovenske rokometne reprezentance Miro Požun je že objavil seznam igralcev, ki jih je povabil na priprave za evropsko prevenstvo.

Novi selektor slovenske rokometne reprezentance Miro Požun je že objavil seznam igralcev, ki jih je povabil na priprave za evropsko prvenstvo. Zaenkrat sodelovanja ni potrdil le Aleš Pajovič.

Miro Požun zaenkrat še nima odpovedi.
Miro Požun zaenkrat še nima odpovedi. FOTO: POP TV

Selektor Požun je objavil širši seznam igralcev, ki jih je povabil na priprave za evropsko prvenstvo. Na njem so se tako znašli tudi rokometaši nekdanjih Prul kot so Ognjen Backovič, Jure Natek in Zoran Lubej za katere se je namigovalo, da naj ne bi igrali za reprezentanco, a kot je za 24ur.com zatrdil Požun so se vsi rokometaši odzvali brez težav. "Res je, da se je iz Ljubljane namigovalo, da naj bi bilo veliko odpovedi, vendar pa moram povedati, da ko sem klical reprezentante so se vsi po vrsti odzvali in bili takoj pripravljeni igrati za reprezentanco, čakam edino še potrditev od Aleša Pajoviča," je za 24ur.com povedal selektor Požun. Na seznamu pa ni poškodovanega Matjaža Brumna, ki ga bo selektor nadomestil z Goranom Kozomaro.

Selektor Požun čaka na potrditev le še od Aleša Pajoviča.
Selektor Požun čaka na potrditev le še od Aleša Pajoviča. FOTO: POP TV

Na seznamu je tako tudi Roman Pungartnik, ki je za reprezentanco zbral 673 golov na 165 reprezentančnih tekmah in je tako med najučinkovitejšimi med povabljenimi.Selektorju Požunu pa je v prihodnje pomoč pripravljen ponuditi tudi igralec Magdeburga Renato Vogrinc, če ga bo reprezentanca seveda potrebovala. Požuna prve preizkušnje na selektorskem stolčku čakajo že zelo kmalu. Od 17. do 27. januarja se bo Slovenija na evropskem prvenstvu na Norveškem merila v skupini A s Hrvaško, Poljsko in Češko.


Na Požunovem seznamu se nahajajo: Ognjen Backovič (Teucro, Špa), Jure Dobelšek (Gorenje), Vasja Furlan (Celje Pivovarna Laško), Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško), Rok Ivančič (Casarano, Ita), Boštjan Kavaš (Gorenje), Vid Kavtičnik (Kiel, Nem), Robi Konečnik (Gold Club), David Koražija (Gold Club), Miladin Kozlina (Celje Pivovarna Laško), Goran Kozomara (Aalborg, Dan), Beno Lapajne (Aragon, Špa), Zoran Lubej (Antequera, Špa), David Miklavčič (Trimo Trebnje), Matjaž Mlakar (Gorenje), Jure Natek (Chambery, Fra), Aleš Pajovič (Ciudad Real, Špa), Dušan Podpečan (Kadetten Schaffhausen, Švi), Rok Praznik (Cimos Koper), Roman Pungartnik (Gummersbach, Nem), Uroš Rapotec (Cimos Koper), Aljoša Rezar (Celje Pivovarna Laško), Luka Ščurek (Cimos Koper), Gorazd Škof (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Celje Pivovarna Laško), Uroš Zorman (Ciudad Real, Špa), Luka Žvižej (Pick Szeged, Mad) in Miha Žvižej (Slovan).

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malvazijo@yahoo.com
18. 12. 2007 08.33
...igralec Magdeburga Renato Vogrinc... bravo avtor članka!!!