Košarka

Obisk kapetanke dodatna spodbuda za mlade reprezentantke

Zreče, 31. 07. 2024 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po dnevu premora pomlajena ženska članska košarkarska reprezentanca nadaljuje s tritedenskim poletnim pripravljalnim kampom. Z ekipo je v Zrečah tudi kapetanka Teja Oblak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenke so minuli teden v Mariboru dobro opravile delo. Na treningih je bilo kar nekaj časa namenjenega osvežitvi telesne pripravljenosti, tako da so bile noge nekoliko težke, a selektor Georgios Dikaioulakos je, kot piše uradna spletna stran KZS, z opravljenim zadovoljen. Na delu je prvič videl kar nekaj novink, ki so se odlično vklopile v ekipo. Tudi nova naturalizirana košarkarica, Američanka Jessica Shepard, že kaže svoje nesporne kvalitete. Po daljši odsotnosti zaradi okrevanja po poškodbi se je v ekipo uspešno vrnila Teja Goršič.

"Prvi teden priprav v Mariboru je minil v zelo delovnem ritmu. Resda so bili treningi kar naporni, a smo jih tudi zaradi odličnega vzdušja v reprezentanci lažje premagale. Vse novinke so se odlično vklopile v ekipo in mislim, da smo opravile dobro delo. V Zrečah bo več poudarka namenjeno uigravanju taktičnih zamislic, čakata pa nas tudi prvi dve pripravljalni tekmi proti Litvi. Tekem se vse že zelo veselimo in verjamem, da bomo pokazale dobri predstavi," je za spletno stran krovne Zveze dejala Teja Goršič.

Teja Oblak še naprej prisilno počiva ...
Teja Oblak še naprej prisilno počiva ... FOTO: Damjan Žibert

Slovenke priprave nadaljujejo v Zrečah brez Špele Brecelj, ki je zbolela. Se je pa ekipi pridružila Teja Oblak. Kapetanka seveda ne vadi z ekipo, pač pa po individualnem programu uspešno nadaljuje z rehabilitacijo po poškodbi kolena. Slovenke bodo v prihodnjih desetih dneh v Zrečah odigrale tudi štiri pripravljalne tekme. Z Litvo se bodo pomerile 2. in 3. avgusta, za konec poletnega pripravljalnega kampa pa bodo 8. in 9. avgusta gostile še Črno goro.

Slovensko žensko člansko košarkarsko reprezentanco novo uradno merjenje moči sicer čaka jeseni, ko bo na sporedu drugi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2025. Naše bodo najprej 7. novembra gostovale na Finskem in 10. novembra doma igrale z Madžarkami. Zaključek kvalifikacij bo na sporedu februarja 2025. Slovenke 6. februarja čaka tekma v Bolgariji in 9. februarja še domači dvoboj s Finsko.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
31. 07. 2024 13.40
+1
Pomlajena ??? saj je že sedaj mlada, tistega Grka pošljite ribe lovit , Erjavec pa naj vesla v čolnu in vse bo OK.