Tujina

Nesreča pri Pelješkem mostu: Slovenec prehiteval in trčil v Romuna

Brijesta, 05. 08. 2024 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Znanih je več podrobnosti hude prometne nesreče, ki se je zgodila pri Pelješkem mostu in v kateri je umrl 32-letni slovenski državljan. Ta je med prehitevanjem trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo iz nasprotne smeri. Slovenec je umrl v reševalnem vozilu med prevozom v bolnišnico, še šest oseb pa je utrpelo lažje poškodbe.

Dubrovniško-neretvanska policijska uprava je končala preiskavo hude prometne nesreče, ki se je zgodila v soboto pozno zvečer v bližini Pelješkega mostu (v naselju Brijesta) na Hrvaškem, poroča portal Net.hr

32-letni slovenski državljan je z osebnim vozilom slovenskih registrskih oznak vozil v smeri Splita, med vključevanjem na cesto DC-8 pa je začel prehitevati vozilo pred seboj. Pri tem je trčil v vozilo nemških registrskih oznak, ki je pripeljalo iz nasprotne smeri in ki ga je vozil 54-letni državljan Romunije. 

Pelješki most
Pelješki most FOTO: Shutterstock

Vozilo Slovenca je po trčenju zavrtelo in odbilo v kovinsko odbojno ograjo. V tistem trenutku je tako v slovensko kot v nemško vozilo trčila še 41-letna hrvaška državljanka, ki jo je Slovenec pred trčenjem prehiteval. 

Slovenski državljan je zaradi hudih poškodb umrl v reševalnem vozilu na poti v bolnišnico. Njegovo truplo so prepeljali na oddelek za patologijo, kjer bodo ugotovili natančen vzrok smrti. 

V nesreči so bili poškodovani še 54-letni Romun in trije njegovi sopotniki, 41-letna Hrvatica in sopotnica iz vozila slovenskega državljana. Vsi so utrpeli lažje poškodbe.