Tujina

Al Kaida napadla jemenske varnostne sile

Sana, 14. 07. 2010 09.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dve stavbi jemenskih varnostnih služb na jugu države so streljali skrajneži, domnevno povezani z Al Kaido. Izbruhnili so spopadi, v katerih so bili ubiti najmanj štirje ljudje.

Streljanje
Streljanje FOTO: Reuters

V Jemnu so se v dveh stavbah služb, ki v državi skrbita za varnost, zaslišali streli. Več napadalcev je začelo streljati, varnostniki so jim odgovorili z isto mero. Ubiti so bili štirje ljudje, jemenske oblasti pa domnevajo, da so napadalci povezani s teroristično mrežo Al Kaido. Ubita sta bila dva napadalca in dva pripadnika varnostnih sil. Napadalci so se do policijske postaje in do poslopja obveščevalne službe, ki skrbi za politična vprašanje, pripeljali z motornimi kolesi in dvema voziloma ter začeli streljati na policiste in obveščevalce, ki so ravno prihajali v službo.

"Varnostniki so odgovorili z ognjem, pri tem pa so bili tudi mrtvi in ranjeni," je povedal neimenovani policijski vir, ki dodaja, da naj bi bili napadalci povezani z Al Kaido. Bilo naj bi jih okoli 20.

Obrambno ministrstvo je sporočilo, da je policija napadlcem sledila na njihovem begu in jih sedem prijela. Našli so tudi eno vozilo, ki so ga uporabili v napadu, v njem pa je bilo veliko orožja in tudi eksplozivnih jopičev.

Nova taktika Al Kaide?

Mustafa Alani, ki dela za Zalivski raziskovalni center v Dubaju, pa je dejal, da v zadnjem času zaznavajo sprememe v napadih Al Kaide. "Prihajamo v fazo, ko je več pravih spopadov mož na moža," je dodal. To pa pomeni, da se je jemenska celica Al Kaide bolj usmerila na napade na vladne cilje in ne več samo na tiste, ki so v interesu Zahoda.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carpathian
14. 07. 2010 15.10
če odgovornost prevzame namišljena organizacija al kaida, sem vedno 100% prepričan da je na delu cia ali mosad
RobinHood
14. 07. 2010 13.56
Netman
14. 07. 2010 10.47
Politično varnost? Al Kadia? Dva zelo "moderna" izraza... 1. politično varnost bi takoj pogojil z odgovornostjo do predvolilnih obljub, Al Kaida pa je samo naslednjica Muhađinov - financiranih iz ZDA (poglejte Rambo III) - problem je le NAFTA!!!!
Sebastjan Butala
14. 07. 2010 10.46
Pa dobro,ka vam ni jasnu,da je al kaida izmišljena fora s strani amerikanosov,da vam lahko gledajo v domove in pod prste?!?!?!?