Tujina

'Nadziramo razmere'

Islamabad, 10. 10. 2009 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spopadi v Pakistanu se nadaljujejo. Generalštab pakistanske vojske so napadli oboroženi neznanci, ki so na poslopje streljali iz avta in metali granate.

Napad v Pakistanu
Napad v Pakistanu FOTO: Reuters

Generalštab pakistanske vojske v Ravalpindiju nedaleč od pakistanske prestolnice Islamabad so danes napadli oboroženi neznanci, ki so na poslopje streljali iz avta in metali granate, kasneje pa vdrli vanj. V napadu ter spopadih med napadalci in vojaki, ki so pri tem izbruhnili, je bilo ubitih enajst ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Vojska je najprej sporočila, da so bili v napadu ubiti najmanj štirje napadalci. "Ubiti so bili vsi štirje napadalci. Spopad je končan. Nadziramo razmere," je po televiziji sporočil general Atar Abas.

Kasneje je dodal, da je bilo poleg napadalcev ubitih še šest pakistanskih vojakov, pet pa jih je bilo ranjenih. V spopadih med vojaki in napadalci je bil ubit tudi naključni mimoidoči.

Najmanj dva napadalca naj bi vdrla v poslopja generalštaba, kjer imata za talca dva častnika, vendar pa je pakistanska vojska te navedbe odločno zavrnila.

Do današnjega napada na generalštab vojske je prišlo le dan po tem, ko se je v pakistanskem mestu Pešavar v petek razstrelil samomorilski napadalec, pri čemer je po zadnjih podatkih umrlo 52 ljudi, več kot sto pa je bilo ranjenih. Med smrtnimi žrtvami napada na živahni tržnici je tudi sedem otrok in ena ženska. V eksploziji je bilo poškodovanih tudi 30 vozil, parkiranih v bližini, in 60 trgovin.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milivoje Hajdukovi?
29. 01. 2010 19.56
Za zdrav razum je to vse skupaj setovna norišnica, kateri ni videti konca brez, da poseže v mes višja sila. Osebno iz svojga zornega kota, gledam ogromno nič vrednih ljudi, ki so se namnožili in obsedeni s zim duhom, namesto dobra, delajo hudobna dela. Ogromno je tistih, ki bi vladali, ukazovali in po svoji si lasni volji zakone prikrajali. Vse te oblasti, ki jih je več ko preveč so sami lenuhi, bezdelneži in sejalci zla. Zaradi razumnega pogleda na svetovno situacijo, nobenemu nedam za prav, razen, da se izrodi, pobijejo medsabo, za drugo itak nisu. Koristnega dela nočejo delati, raje se ukvarjajo z nasiljem. Zame je to, polek naravnih katastrof, čiščenje planetnega površja. Na osnovi svojega prepričanja pričakujem, da se bodo kmalu vojaška žarišča rzplamtela in naravne katastrofe pomnožile: druge izbire ni.
skydrol7
10. 10. 2009 19.17
edino upanje da bo svobodni svet ostal svobodni svet je ta da se stalno drzi pritisk proti talibanu/AL Qaeda samo malo popuscanja pritiska pa se bodo zacele detonacije po glavnih mestih v evropi ameriki in drugje po svetu saj ta teroristicna drhal celo terorizira svoje ljudi z bombnimi napadi po Pakistanu , Afganistanu in drugje po muslimanskem svetu
Abacus
10. 10. 2009 16.11
cohiba Pakistan bi lahko uredil težave s Al-kaido in talibani a jim noče zadati smrtnega udarca ,ker jih občasno potrebuje za podtalne operacije v Indiji ,kjer vedno prav pridejo ekstremisti proti katerim se "bori" tudi Pakistan ,Pakistan tudi upa da bodo ZDA odšle iz Afganistana in kjer bi bila pro-pakistanska vlada ,seveda pa se spogledujejo tudi z ZDA ker imajo pač sofisticirano tehnologijo ,ki jo pakistan dobi kot "major non-Nato ally" zelo ugodno ,Pakistan pa je po drugi strani tudi strateški zaveznik Kitajske proti Indijski prevladi v Aziji in Kitajska ter Pakistan sodelujeta pri številnih tudi najsodobnejših projektih kitajske vojske. Tako da je malo bolj zakomplicirano kot si ti predstavljaš ,EU ima tukaj zelo majhno vlogo ,pa še to s pomočjo ZDA ker drugače nebi bila niti zraven!
cohiba.cubana
10. 10. 2009 15.09
gENERAL STAB PAKISTANSKE VOJSKE JE IZJAVIL DA NADZIRA RAZMERE ! AL KAIDIN GENERALNI STAB PA JE IZJAVI DA JE TO LE SE VPRASANJE CASA ! HVALA ZDA IN EU ZA NADZIRANJE RAZMER V PAKISTANU