Tujina

FOTO: 'Bilo me je tako strah, da sem trepetal'

Džakarta, 31. 10. 2010 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.Š./STA/Reuters
Komentarji
2

Indonezijski vulkan Merapi, ki je znova bruhal pepel, je med ljudmi povzročil veliko paniko. Za posledicami vulkana je umrlo že 38 ljudi, 50.000 jih je moralo zapustiti domove.

Vulkan Merapi je danes ponovno izbruhnil in v ozračje poslal velik oblak pepela. To je povzročilo paniko med prebivalci, ki so izkoristili predah v vulkanski aktivnosti in se vrnili domov, da bi poskrbeli za svojo živino.

Vulkan Merapi - 4
Vulkan Merapi - 4 FOTO: Reuters
Vulkanski pepel se je po severni in vzhodni strani gore Merapi valil proti vasem s tisoči prebivalcev, ki so zapustili vladna taborišča in se vrnili domov, je povedal predstavnik indonezijske agencije za nadzor vulkanov. Za zdaj ni znano, ali je bil kdo poškodovan.

Mediji poročajo, da so ljudje z motorji in avtomobili skušali ubežati novemu izbruhu. “Moji sosedje so mi rekli, da naj zapustim vas, ki je sedaj popolnoma prazna. Vsi so zbežali,” je o posledicah delovanja vulkana v soboto dejal neki 42-letnik. Dejal je še, da je z ženo in dvema otrokoma na motorju zbežal pred vulkanom. “Slišal sem več zvokov, ki so bili podobni grmenju. Bilo me je tako strah, da sem trepetal,” je še dejal.

Vulkan Merapi - 3
Vulkan Merapi - 3 FOTO: Reuters

Umrlo že 38 ljudi

Vulkan Merapi je začel bruhati v torek, za posledicami izbruhov je do sedaj umrlo 38 ljudi, več kot 50.000 jih je moralo zapustiti domove. Indonezija se medtem spoprijema tudi s posledicami cunamija, ki ga je povzročil potres z magnitudo 7,7 in ki je zahteval skoraj 450 življenj.

Indonezija je del t. i. pacifiškega ognjenega obroča, za katerega je značilna intenzivna vulkanska in potresna aktivnost.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

a91p
31. 10. 2010 20.50
potem pa mislimo kako vladamo planetu.. upam, da se iz tega ne bo razvilo še kaj hujšega.
cjen113
31. 10. 2010 12.32