Slovenija

Največ padavin padlo na območju Uršlje gore, poteka sanacija po ujmi

Črna na Koroškem/Slovenj Gradec, 29. 07. 2024 06.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Poplavljeni objekti, odkrite strehe, sproženi zemeljski plazovi, podrta drevesa ... Takšen je izkupiček neurij, ki so v nedeljo popoldan in zvečer udrihala po Sloveniji. Skoraj leto dni od lanske poletne ujme sta tako glavnino fronte prejeli prav območji Črne na Koroškem in Logarska dolina. Večerna nevihtna fronta je medtem divjala na zahodu države, kjer pa sicer po doslej zbranih podatkih ni bila tako huda. Z Goriške sicer poročajo o požaru, ki ga je pod Skalnico zanetil udar strele, a je že pogašen. Gasilci na terenu še vedno sanirajo škodo po neurju, največ padavin je sicer padlo na območju Uršlje gore.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nevihta v Logarski dolini
    03:09
    Iz 24UR: Nevihta v Logarski dolini
  • Iz 24UR: Huda ura po Sloveniji
    02:53
    Iz 24UR: Huda ura po Sloveniji
  • Iz SVETA: Reševanje ujetih planicev
    02:35
    Iz SVETA: Reševanje ujetih planicev
  • Iz SVETA: Huda ura na Koroškem
    03:21
    Iz SVETA: Huda ura na Koroškem

 

Po podatkih Agencije RS za okolje je prehod hladne fronte krajevno prinesel od 30 do 60 milimetrov padavin, največ na območju Uršlje gore. Na tamkajšnji meteorološki postaji je namreč v desetih minutah padlo 31 milimetrov padavin, v pol ure pa kar 76 milimetrov padavin, je dejal Arsov klimatolog Anže Medved. Na spletu so zapisali, da so na koncu zabeležili 94,5 milimetra padavin.

Uršlji gori sledita Slovenj Gradec s 73,5 milimetra ter Gačnik z 69,7 milimetra padavin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nedeljske količine padavin na območju Uršlje gore sicer glede na časovni interval niso bile rekordne pri nas. Rekordna količina padavin v desetih minutah je padla 19. maja 2009 na Lisci, ko je v desetminutnem časovnem intervalu padlo 51 milimetrov padavin, rekord za polurno količino padavin pa je bil izmerjen 21. avgusta leta 1988 na meteorološki postaji Kekec nad Novo Gorico, ko je v tem času padlo 84 milimetrov padavin, je še povedal klimatolog.

Za današnji in jutranji dan napovedujejo pretežno jasno vreme, možnost za popoldanske plohe in nevihte pa je majhna. Burja na Primorskem bo do večera postopno oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

V sredo bo možnost za popoldanske plohe in nevihte na severu spet malo večja.

150 intervencij, na Goriškem udar strele zanetil požar

Uprava za zaščito in reševanje je v nedeljo popoldne in zvečer zabeležila več kot 150 intervencij na območju regijskih centrov Kranj, Celje, Maribor, Ljubljana, Ptuj, Slovenj Gradec in Trbovlje. Do težav je prišlo tudi na nekaterih cestah, po poročanju Prometno-informacijskega centra je zaradi zemeljskega plazu še vedno zaprta cesta med Litijo in Zagorjem pri Šklendrovcu.

Zvečer se je vremensko dogajanje preselilo na zahod države. Iz občine Nova Gorica poročajo, da je zvečer zaradi udara strele pod Sklanico vzniknil požar, ki pa so ga lokalni gasilci že pogasili.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prav tako je na Goriškem pustošil tudi močan veter, ki je v občini Šempeter - Vrtojba razkril strešnike na strehi hiše. Ti so nato viseli na pločnik ter s tem predstavljali nevarnost za okolico, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Posredovali so gasilci, ki so ob tem pregledali tudi sosednjo streho, ki jo je poškodovalo neurje.

Zvečer so večjo količino padavin zabeležili tudi na območju Bilj pri Novi Gorici.

Škoda v Črni na podobnih mestih kot v lanski ujmi

Znova je bilo hudo tudi na območju Črne na Koroškem. Od tam poročajo o zalitih kleteh ter sproženih zemeljskih plazovih, zaradi česar so bili na terenu gasilci iz Črne in Mežice (tam in na območju Koroške je sicer po besedah Medveda padlo bistveno manjša količina padavin). Na območju Črne na Koroškem so zaradi močnih padavin hitro narasli hudourniki in v doline prinesli velike količine materiala, ki je zasul več hiš.

Najhuje je bilo na območju Pristave, kjer je zasulo štiri hiše. V centru Črne je poplavljalo zaradi preobremenjenih kanalizacijskih cevi, prizadeto pa je bilo vnovič tudi območje Spodnjega Javorja, ki je bilo na udaru že v lanskih ujmah.  Tam je plaz delno zasul domačina, ki so ga rešili gasilci in ga prepeljali v bolnišnico. Kot smo poročali včeraj, naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo.

Škodo je neurje v Črni po besedah županje Romane Lesjak za Radio Slovenija povzročilo na podobnih mestih kot v lanski ujmi. Zasulo je stanovanjske objekte, tudi novo kegljišče, ki je bilo tik pred odprtjem. Vpoklicali so vse razpoložljive stroje, aktivirali tudi delavce koncesionarje za urejanje reke Meže.

Že v nedeljo so torej na območju odstranjevali nanose hudournikov in črpali meteorne vode iz objektov, danes pa z deli nadaljujejo. Hkrati je v Črno že na poti tudi dodatna odobrena mehanizacija za dela v hudournikih.

Spet je bila na udaru vremenskega dogajanja tudi Logarska dolina, kjer je neurje že prejšnji teden razdejalo območje pod priljubljeno turistično točko slap Rinka. Kot je povedala županja Solčave Katarina Prelesnik, je zasulo strugo in pot pod slapom. K sreči nihče ni bil poškodovan, je pa morala gorska reševalna služba reševati 17 planincev.

Precej padavin je v nedeljo popoldne na Koroškem padlo tudi na območju Slovenj Gradca, kjer so zaradi močnega dežja zalite kleti stanovanjskih hiš. V nedeljo je tam v 44 intervencijah posredovalo 80 gasilcev iz devetih gasilskih društev. "Težave sta povzročala predvsem narasla Selčnica v osrednjem delu in Homšnica v spodnjem delu. Večje ogroženosti objektov ni bilo," je sporočil slovenjgraški podžupan Peter Pungartnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 V Rečici ob Savinji je veter razkril več streh in podrl nekaj dreves, močan veter pa je pustošil tudi po občini Radeče ter na Vranskem, kjer pa so bili zaradi meteorne vode poplavljeni tudi številni objekti in ceste.

Stanovanjski objekti so zaliti tudi v občini Zagorje ob Savi, prav tako pa od tam poročajo o razkritih strehah ter sproženih zemeljskih plazovih. Na lokalni cesti je veter podrl tudi več dreves.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ponekod zaradi podrtih dreves in zemeljskih plazov moten promet

Kot so danes sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo, so poškodbe na cestni infrastrukturi nastale tudi na odsekih odsek Zagorje-Trbovlje, Trbovlje-Hrastnik in regionalni cesti Sopota-Podkum-Zagorje.

Nanosi iz brežin so na več odsekih zaprli glavno cesto Litija-Zagorje ter prenapolnili lovilno-podajne sisteme, ki preprečujejo zdrse oziroma nanose materiala iz brežin na cesto. Zaradi obremenjenosti lovilnih sistemov preko točke varnosti je cesta med Litijo in Zagorjem ob Savi zaprta za ves promet.

Popolna zapora je predvidena do 10. avgusta. V tem času bodo odstranili ves nakopičen material ter pregledali in po potrebi sanirali celoten lovilno-podajni sistem. Obvoz za osebna vozila poteka po regionalni cesti skozi naselje Vače v Občini Litija, za tovorna vozila pa preko Trojan.

Več intervencij so opravili v Regijskem centru za obveščanje Maribor, kjer so zaradi neurij posredovali v občinah Benedikt, Hoče - Slivnica, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Oplotnica, Pesnica, Ruše, Slovenska Bistrica, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica in Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, Šentilj in v samem Mariboru. Lokalni gasilci so na terenu posredovali zaradi zalitih objektov, odkritih streh, podrtih dreves ter zemeljskih plazov.

Več intervencij so gasilci opravili tudi na območju Celja, kjer je neurje z močnim vetrom in dežjem poplavilo kleti stanovanjskih objektov ter podrlo več dreves, ki so onemogočala prevoznost cest. V Šentjurju in Štorah je medtem veter odkrival tudi strehe. V Žalcu se je zaradi močnega neurja sprožil zemeljski plaz, ki ogroža hišo, podrto drevo pa je oviralo promet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na območju Trbovelj je v času neurja padlo več dreves, ki so zaprla tako lokalne kot regionalne ceste. Na terenu so bili tudi delavci Komunalnega podjetja Trbovlje. Na Rudarski cesti v občini Trbovlje pa je močan veter odkril streho na športnem objektu Rudar. Gasilci PGD Trbovlje so okoli 15 kvadratnih metrov objekta začasno prekrili s folijo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neurje z močnim vetrom je prizadelo tudi del občine Laško. Tam je podrtih več dreves, ki so onemogočala prevoznost cest in ogrožala objekte. Posredovali so gasilci PGD Laško, Rečica, Sedraž in Šentrupert pri Laškem. V Sevnici in okolici pa je bila zaradi okvare na daljnovodu motena oskrba z električno energijo. Okvaro so odpravili delavci Elektra Celje.

Gasilci PGE Krško so medtem s tehničnim posegom in avto lestvijo prekrili dva objekta. Na Senovem in v okolici pa je bila zaradi okvare na daljnovodu motena oskrba z električno energijo. Okvaro so odpravili delavci Elektra Celje.

V občini Vojnik je meteorna voda poplavila cesto in gospodarsko poslopje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neurje pa je doseglo tudi jugovzhod države. V občini Novo mesto je močan veter v naselju Trška Gora poškodoval streho objekta, v občini Črnomelj pa so podrta drevesa promet ustavila na več cestah. 

V naselju Perudina so gasilci iz garaže stanovanjske hiše izčrpali meteorno vodo in očistili prostor. V naselju Golek je drevo padlo na električne žice ob stanovanjski hiši. Gasilci so ob pomoči dežurnega delavca elektro podjetja drevo odstranili z žic.

Poleg dela Koroške je v nedeljo največ padavin padlo na območju Zgornjesavinjske doline in ponekod na Štajerskem, med drugim so večje količine padavin namerili na postajah Gačnik, Maribor in Celje.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (82)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR. RNR
29. 07. 2024 15.57
+0
Eni ne razlikujejo crtastih oblakov,mislijo,da narava vraca idarec? Bo narava vrnila. Naravo je treba spostovati,ker smo del nje,ne lastniki.
Banion
29. 07. 2024 14.29
+1
se bo reba navaditi na naravo ki nam vrača kar smo do sedaj počeli z njo
flojdi
29. 07. 2024 13.47
+1
..bolj kot po novem grejemo luft s pomocjo nafte lehtrike plina vec vode izhlapi.in je vec pade dol.
prince of persia
29. 07. 2024 11.28
+15
Vsi politiki TAKOJ prekinite dopuste in MARŠ NA DELO!
Potouceni kramoh
29. 07. 2024 11.45
+5
Malo morgen.Bomo bli kar na vroči destinaciji pri južnih sosedih kjer je pizza samo 20 evrov.
Wolfman
29. 07. 2024 14.46
+4
A si res želiš, da tako še naprej delajo?
the kop
29. 07. 2024 10.50
+11
Milijoni gredo za municjo v Ukrajino pri nas pa takole!! Kje taubi?!
Jernej Sekirnik
29. 07. 2024 10.59
+11
pa še bomo dali za Ukrajince, menda 100 milijonov
Projekt 2026
29. 07. 2024 10.48
+0
Ne vem no....,sam zaupam samo magistru znanosti Branku Grimsu, ki je preživel brezstični atentat s pljunkom.
zdravilozavse
29. 07. 2024 10.46
+14
Se je pa še nekaj pokazalo,na območju Črne ,vidi se ves domet naše stroke in njenega strokovnega dela v enem letu.Podobno je z obljubami po postavitvi novih hiš,ko po enem letu ni še nobene z izjemo te,ki je rezultat donatorjev.Dokler se v Sloveniji ne uvede konkretna materialna in kazenska odgovornost,ne samo z odstopom,toliko časa bo anarhija na vseh področjih.Tega pa nobena vlada ne bo sprejela,ker bi s tem ustrelila sama sebe v koleno.Vlado z dopusta poklicati nazaj na delo in naj zadeve uredi ne pa,da gredo na dopusten in se gredo turizem na naš račun.
Lojze Biber
29. 07. 2024 10.36
-5
Daleč od dela narave. Namesto da palamudite se že zbudite enkrat. Izgleda vam korona prevara ni bila zadosti. Pepčki
schrodingerScat
29. 07. 2024 14.25
+4
Truth
29. 07. 2024 10.35
+5
Čak a letos bo odneslo tanove hiše? Aja sej jih ne more, ker jih ni. Ajmo bože, kaj ste Slovenci sami si izvolili. Kaj ste res toliko....?
Grma53
29. 07. 2024 10.24
+17
Hvala Bogu, da imamo gasilce, ki ponavadi brezplačno pomagajo v takih primerih. Vsa čast jim!
periot22
29. 07. 2024 10.00
-11
Par ur prej pogledaš v nebo in vidiš črte prepletene in rezultat je tu večino so letala v zraku čez vzhodno Slovenijo in tam je ponavadi najslabše !
Čombe
29. 07. 2024 10.24
+3
Grma53
29. 07. 2024 10.26
+8
Problem je v tem, ker je zemlja okrogla in se vrti. Če bi bila ploščata in bi stala pri miru, teh problemov ne bi bilo. Sedaj lahko to moje umotvorje dodaš k svoji zgodbi.
schrodingerScat
29. 07. 2024 14.24
+2
Ce dobro pogledas vzorce prepletanja, vidis da so prostozidarji zadaj.
UsliŠana
29. 07. 2024 09.57
+5
Premalo hodite v cerkev, bog je dober plačnik in hud davitelj...
Jernej Sekirnik
29. 07. 2024 09.56
+13
naša vlada bo rekla, da se da plesat tudi v vodi, pa tudi brez strehe, pa tudi v blatu, torej plešite še dalje, golob in tina vam pošiljajo poljubčke iz tujine....kjer je mnogo lepše kot v zarukani banana državi Sloveniji
printer
29. 07. 2024 09.51
+14
Golob in Han pa Musarca so se že javili iz potepanja po Parizu? Ali še kr srkajo peninco in se bašejo s kaviarjem? Noro res...
zajfa
29. 07. 2024 09.43
+16
Ta država funkcionira samo, če se nič ne zgodi, vse so uredili tako, da se cuza iz vseh koncev in krajev, naredi pa ravno toliko, da rinemo naprej. Čim je nekaj narobe, game over. EU pomagaj, EU za vse, razen ko gre za standard življenja naroda tam pa EU direktive kar naenkrat NI, slepi in gluhi vsi po vrsti.
daminko
29. 07. 2024 09.39
+15
Podrto drevo Mislinja - Dravograd, bil sem prvi v vrsti za drevesom na avtobusu. Neverjetna zgodba, ki pokazuje neustreznost služb, ki se vsi hvalijo kako uspešno delujejo. Drevo je padlo med neurjem pred nami. Ob 16.00 sem klical 112- njihov odgovor, da je upravljalec ceste na poti. Čez 15 pokličem na 113- njihov odgovor prav tako so že na poti. Ob 16.30 se ne zgodi nič, vsi čakamo, kolona iz obeh strani ceste. Ponovno pokličem 112 in 113, zopet odgovor, da so sporočili upravljalcu ceste. ZOPET SE NE ZGODI NIČESAR, POKLIČEM ob 17 uri na 112- moj povišan ton (se opravičujem) , njihov odgovor, da nič ne morejo, so obveščeni, naj se obrnemo na policijo, ker so oni pristojni za ceste. Pokličem POLICIJO 113 ob 17.05- neverjetno , njihov operater je bil nesramen, da naj potrpimo, da je to številka za nujne zadeve. Rekel je, naj pokličemo na 112!!!!. Številke od upravljalca ceste ni hotel dati. Ponovno ob 17.10 kličem na 112 in odločno ZAHTEVAM številke od UPRAVLJALCA ceste, sprva jo zopet ne zelijo dati. Ko jim zagrozim z predvajanjem v zivo preko FB, mi jo končno dajo. Ob 17.15 pokličem upravljalca ceste in ŠOK!!!!! Pravi da NISO BILI OBVEŠČENI in da prvič sliši od mene, za to podrto drevo na relaciji DRAVOGRAD-MISLINJA. Takoj za klicem do upravljalca cest me POKLIČE POLICIJA iz 113 in me sprašuje, da imajo podatke, da je drevo odstranjeno. Ko jim pravim, da ni res, da se nihče ni prišel, da upravljalec ceste ni bil obveščen mi NE VERJAME!! Ob 17.25 pridejo upravljalci ceste-2 osebi in zadevo v 5 min sanirata.!!!! Sprašujem se, zakaj je bilo potrebno skoraj 90 min, lahko bi se vse uredilo v 10 minutah. Moj odgovor in ugotovitev je zaradi nedelovanje sistema obveščanja za katerega se udeleženci 112 in 113 sami hvalijo, da so brezhibni in učinkoviti. Ta izkušnja kaže, da je zadeva ravno NASPROTNA. Nekaj ne deluje v verigi, saj v tem primeru se je to tako pokazalo. Zmotilo me je tudi to, da112 nima pravice klicati gasilcev, ki so bili cca 2km proč, ampak šele ko upravljalec ceste od njih zahteva, da se naj jih pokliče-to mi je skregano z zdravo kmečko logiko. To je zgodba iz prve roke glede podrtega drevesa na cesti DRAVOGRAD-MISLINJA.
Potouceni kramoh
29. 07. 2024 10.00
+11
Anarhija je slovenska folklora za dobro jutro, dobet dan in dobet večer .Noben sistem ne deluje in so sami sebi v namen!
zdravilozavse
29. 07. 2024 10.33
+3
Bravo,pravilno,da se odkrito pove koga se plačuje za NEdelo.Sedaj naj se odgovorni na centru za obveščanje in policija odgovorijo zakaj so se sprenevedali in jih poklicati na odgovornost.Zadevo rešljivi v 10.minutah vlečejo uro in pol,v tem času bi lahko bil že kdo mrtev,na srečo v tem primeru ni bilo tako.
brabusednet
29. 07. 2024 10.44
+1
V takem primeru je dobro imet motorno žago sabo v prtljažniku.
oježeš
29. 07. 2024 10.51
+0
Pa kaj, ali misliš, da ste imeli edini neprijeten dogodek. In potrebno je hitro posredovati tam, kjer so ogrožena življenja in lastnina ljudi, ne pa da je le zaprta cesta. Pri nas k sreči so tudi ljudje, ki ne vidijo le sebe ampak so sposobni dojemati malo širše. V takem slučaju, nikakor ni možno, da bi prišli tako reševalci, kot recimo cestarji ali gasilci na vse kraje kjer so potrebni, istočasno. Ni šans, pa naj si kdorkoli misli, da je to mogoče.
oježeš
29. 07. 2024 10.58
-1
zdravilo, ne lupaj, ker ne poznaš delovanje sistema. Ti bom poizkušal odgovoriti, da boš kapiral. Center za obveščanje zbira obvestila o izrednih dogodkih in jih po najkrajši poti v najkrajšem času prenaša do pristojnih, ki so odgovorni za odpravo posledic izrednih razmer. Nikakor pa nimajo svojih ljudi, ki bi lahko posredovali v takih primerih. Za to so odgovorne posamezne službe, katere pa ob tako širokem izrednem dogodku nikakor ne morejo biti na vseh prepotrebnih krajih, da se odpravijo posledice neurij, istočasno. In če si sposoben, da si na dveh .. desetih krajih istočasno, kjer te potrebujejo ljudje v težavah, se hitro zaposli v eni izmed služb, ki ukrepajo v takih primerih. Povsod te bodo neizmerno veseli.
oježeš
29. 07. 2024 10.59
-1
Nekateri še za sebe ne vedo, kaj šele, da bi znali varno delati z motorno žago.
Miran Petek
29. 07. 2024 16.24
+1
@ojezes, pa ravno ti ne razumes poante… gre se za to, da se vsi vpleteni izgovarjajo drug na drugega in prelagajo odgovornost in opletajo z nepreverjenimi informacijami. Izvedba je tukaj sekundarnega pomena (npr tudi ce traja uro ali dve, poanta so azurne informacije…)
Arhaist
29. 07. 2024 09.20
+19
Na poloznicah vedno vec trosarin! Narod se kar tiho!!! Ali res ne spregledate da nas namerno kradejo, zato, da narod ne bo imel udobja!!!
Skunk Works
29. 07. 2024 09.27
+11
Seveda je tiho, med plesom ne moreš veliko govort....
Japa Jade
29. 07. 2024 09.35
-5
Med špricanjem s solzilcem se tudi ni dalo govorit.
Ici
29. 07. 2024 09.36
+7
Spomni se tega, ko boš spet volil kolesariat, Niko, Jenulla, Goloba...
Arhaist
29. 07. 2024 09.19
+20
Kaj je bolje sedaj ko damo 35 eur v drzavno blagajno, ali so se vrste do zdravnika skrajsale? Spet bodo pokradli!!!
Skunk Works
29. 07. 2024 09.24
+22
A če so se skrajšale? Odvisno koliko jih je medtem umrlo....
Japa Jade
29. 07. 2024 09.36
-5
A jih pred tem mogoče nisi, ista stvar samo drugo pakovanje, samo nabijate že navsezgodaj.
Arhaist
29. 07. 2024 09.49
+7
japajade ne nabijaj. opranec placuje vse kar ri dajo, podpri migrante, podpri politike ki samo kradejo….
Dragica Cegler
29. 07. 2024 09.49
+10
Golob je rekel,da so vrste krajše,samo več ljudi je v vrsti.
oježeš
29. 07. 2024 11.03
-4
Seveda, vse to nam je preskrbela ta vlada, prejšnje so imele vse urejeno in so delale le v dobro državljanov nam delile denar kar na lepe oči in nam ustvarjale namesto kaosa le lagodno življenje. Pa desni so spet prišli do svojih 5 minut, da zlezejo svojemu idolu čim globje.
oježeš
29. 07. 2024 11.05
-2
Imaš srečo, da nismo vsi tako pokvarjeni in pristranski in priznavamo, da za vrste ni čisto sam kriv tvoj oboževani. Naredil pa ni nič, da bi se vrste skrajšale in zato je nevmesno metati to drugim naprej.
Truth
29. 07. 2024 11.06
+5
Seveda da se niso skrajšale. Vrste so se za par mesecev podaljšale.
Arhaist
29. 07. 2024 09.15
+16
Milijone od EU, vse donacije, pa so vecino pokradli. Narod pa caka da dobi denar od drzave. Naivni vsi… Noben obstojeci politik ne bo delal za ljudi, vazni so jim njihivi zepi… BOJKOTIRAT naslednje VOLITVE VSI!!!
Skunk Works
29. 07. 2024 09.19
+15
Vse ne, nekaj je šlo za sodno podrtijo, pa one klump računalnike....
Gutenberg
29. 07. 2024 09.26
+12
Bojkot volitev je neizvedljiv. Ker če pride eden na volišče, so volitve regularne. In prišlo jih bo nekaj 100 tistih, ki se grebejo za stolčke, zato je bojkot nesmiseln. Smiselno bi bilo nekaj drugega.
ares1976
29. 07. 2024 10.30
+0
Kok jih je slo za servete oziroma maske.. kok cepiva se je stran vrglo.. prasam za sđs ffalango.. me zanima ce kaj belezijo ta minus..🤣🤣🐑🐑🤡🤡
Grma53
29. 07. 2024 10.30
+4
Včasih so šli kmetje z vilami nad gospodarje. Sedaj pa gredo v gostilno in pogumno udrihajo po sedanjih gospodarjih.
Skunk Works
29. 07. 2024 09.15
+17
Ko bi se našel junak in bi denar od tistih škodljivih brezveznih parazitskih političnih NVOjev, katerih "direktorji in direktorice" se cele mesece svaljkajo in "fajtajo" po eksotičnih krajih, preumeril denar k gasilcem, za čimveč sodobne opreme in spodobne plače....Ja, saj vem, sanjam, sanjam.....
Skunk Works
29. 07. 2024 09.19
+14
Evo, eden od njih "fajta" tudi tu, mi je že prilepil minus.....
Japa Jade
29. 07. 2024 09.37
-8
Enega dobiš tudi od mene, ampak samo za tvoje zajedljive komentarje, bedno....