Slovenija

Preučili so revizijska zahtevka

Ljubljana, 25. 07. 2006 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ministrstvo za zdravje je preučilo zahtevka za revizijo glede izbire ponudnika za operacijske mize.

O revizijskih zahtevkih bo ministrstvo oba vlagatelja seznanilo v sredo
O revizijskih zahtevkih bo ministrstvo oba vlagatelja seznanilo v sredo FOTO: POP TV

Ministrstvo za zdravje je preučilo zahtevka za revizijo, ki sta ju glede izbire ponudnika za operacijske mize vložila Medicoengineering in Sanolabor. O svoji odločitvi bo oba vlagatelja seznanilo v sredo.

Hkrati ministrstvo proučuje in bo izkoristilo možnosti, ki jih daje novo sprejeta zakonodaja na področju revizije postopka javnega naročanja v zvezi z odpravo suspenzivnosti, ki bo prav tako začela veljati v sredo. Po novem bo veljalo, da se bo postopek javnega naročanja v izjemnih primerih, ko bi zahtevek za revizijo in ustavitev postopka lahko povzročila ogrožanje življenj ali zdravja ljudi, nadaljeval.

Ministrstvo ob tem navaja, da vse aktivnosti potekajo pospešeno s ciljem, da se zagotovi čimprejšnja dobava operacijskih miz po zakoniti poti.

Predsednik republike Janez Drnovšek je na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj zapisal, da je prav neverjetno, da brezobzirni zaslužkarji še vedno vztrajajo in se borijo za svoje dobičke in provizije na račun bolnikov v Onkološkem inštitutu.

Predsednik Janez Drnovšek je na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj zapisal, da se zgodba po vsem javnem zgražanju še vedno nadaljuje. "Če je ne bo minister za zdravje presekal in zaključil, potem naj svoj posel prepusti komu drugemu. Kar je preveč, je preveč in enkrat je mera polna. Tukaj pa je že zdavnaj prekoračena," je še zapisal Drnovšek.

Kot je znano, je Državna revizijska komisija maja razveljavila odločitev ministrstva za zdravje, ki je kot najugodnejšo ponudbo za nakup 18 operacijskih miz za pet slovenskih bolnišnic izbralo ponudbo podjetja Sanolabor.

Ministrstvo se je zaradi ekonomičnosti in hitrosti postopka odločilo, da bo postopek za nabavo operacijskih miz nadaljevalo s pogajanji. Na podlagi pogajanj je nato izbralo podjetje Soča oprema, ki je dalo najugodnejšo ponudbo za dobavo operacijskih miz, in sicer njihova končna ponudba znaša dobrih 280 milijonov tolarjev brez DDV oz. 336 milijonov tolarjev z DDV. Poleg Soča opreme so bili ponudniki še Mollier, Sanolabor in Medicoengineering.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.